Εργατικό Κέντρο Ρόδου: "Εχθρική ενέργεια της ΔΕΗ απέναντι στη Ρόδο Η αδικία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη"
Ρόδος

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: “Εχθρική ενέργεια της ΔΕΗ απέναντι στη Ρόδο Η αδικία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη”

Θέσεις της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Δ.Ε.Η Α.Ε

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Η Α.Ε προέβη σε μία άνευ προηγουμένου εχθρική ενέργεια απέναντι στις τοπικές κοινωνίες Σορωνής, Κατταβιάς και ολόκληρου του νησιού της Ρόδου.

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Εχθρική ενέργεια της ΔΕΗ απέναντι στη Ρόδο Η αδικία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Στις 33 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η σε Σορωνή και Κατταβιά. δεν συγκαταλέγεται ούτε ένας Ροδίτης καταργώντας ουσιαστικά το κριτήριο της εντοπιότητας ενάντια σε κάθε έννοια καλής πίστης και κατά σφοδρή παράβαση των διαχρονικών αποφάσεων, των ρητών διαβεβαιώσεων και των εκατέρωθεν συμφωνιών με τις τοπικές κοινότητες, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Η Α.Ε όχι μόνο αθέτησε τις δεσμεύσεις της για πρόταξη του κριτηρίου της εντοπιότητας, προσβάλλοντας βάναυσα τον τοπικό πληθυσμό που διέθεσε τις περιουσίες του και υπομένει το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα από τη λειτουργία των εργοστασίων, αλλά με περίσσια δόση έπαρσης και αλαζονείας αγνόησε την ελληνική δικαιοσύνη και το αρμόδιο να αποφασίσει για την συνταγματικότητα της προκήρυξης και του τρόπου επιλογής των υποψηφίων, Συμβούλιο της Επικρατείας ενώπιον του οποίου έχουμε προσφύγει με αίτηση ακύρωσης σαν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η «ΖΕΥΣ» και το Δήμο της Ρόδου με τη συνδρομή και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου έκρουσε πρώτο τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε με δική του πρωτοβουλία ήδη από τον Ιούλιο 2021 τους βουλευτές του Νομού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναληφθούν δεσμεύσεις για δράση ενάντια στην κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας.

 

Καλούμε άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.

 

Η αδικία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ