Περιφέρεια

Αυξάνεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας του ΚΗΦΗ Αγίων Αποστόλων Ρόδου από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των δομών  που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική φροντίδα και συνοχή, αυξάνει για μία ακόμη φορά τους πόρους που διατίθενται για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίων Αποστόλων Ρόδου, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020». Η αύξηση της  χρηματοδότησης διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΗΦΗ μέχρι το τέλος του 2023.

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση νέας αύξησης της χρηματοδότησης, που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΗΦΗ,  έως τις 31.12.2023

 

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση «3ηΤροποποίηση της Πράξης ΚΗΦΗ Αγίων Αποστόλων Ρόδου», σύμφωνα με την οποία ο προϋπολογισμός της πράξης αυξάνεται σε 759.731,54 ευρώ (από 688.891,42 ευρώ) και μετατίθεται η ημερομηνία λήξης της,  από 31.12.2022 σε 31.12.2023

Το ΚΗΦΗ των Αγίων Αποστόλων παρέχει οργανωμένη κοινωνική φροντίδα, σε 15 ηλικιωμένους,  από ειδικευμένο προσωπικό, εθελοντές και άλλους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ημερήσιας παραμονής. Ειδικότερα, παρέχεται νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας κλπ) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, για διάφορους λόγους αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους.

Δικαιούχος είναι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης Δήμου Ροδίων.

Σκοπός των ΚΗΦΗ είναι η παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και το οικογενειακό περιβάλλον των οποίων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους, είτε γιατί εργάζεται, είτε γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.

Η ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των ΚΗΦΗ κρίνεται απαραίτητη, καθώς  είναι αναγνωρισμένη η θετική συμβολή τους στην ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη των ηλικιωμένων ατόμων.

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας του ΚΗΦΗ είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης  – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Το Γραφείο Τύπου