Στη Ρόδο 14 -17 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «GWA WINGFOIL RACE CLASS»
Αθλητικά

Στη Ρόδο 14 -17 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «GWA WINGFOIL RACE CLASS»

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «GWA WINGFOIL RACE CLASS» από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και των συνοδών τους.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου κι ο Εμπορικός Σύλλογος ενώνουν τις δυνάμεις τους και κάνουν πράξη την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αποτελεί και το ζητούμενο στην μετά την πανδημία περίοδο, παρέχοντας πολλές επιλογές στους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού.

Τεράστια προβολή της Ρόδου από την ένταξή της στο παγκόσμιο καλεντάρι του Wingfoil

Στη Ρόδο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου 2022

Το πρωτάθλημα που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα προβάλλει παγκοσμίως όχι μόνο το νησί μας αλλά ολόκληρη τη χώρα, θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή των Κρητικών.

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία έρχεται στη Ρόδο για να μείνει, αφού για το 2023 ήδη προγραμματίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ρόδος, το νησί με την ποικιλία των θαλάσσιων σπορ, συγκεντρώνει ήδη πλήθος surfers όλων των ειδών από όλο τον κόσμο και πλέον σε αυτούς έρχονται να προστεθούν και οι λάτρεις του Wingsurfing ή wingfoiling ή wingboarding.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό των αθλημάτων windsurfing, kitesurfing και foiling.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι ελκυστικό και κατακτά όλο και περισσότερους οπαδούς ειδικά στα τελευταία χρόνια.

Υποστηρικτές είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, ο Ροδιακός Όμιλος Ταχυπλόων Φουσκωτών Σκαφών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.