Πολιτική

ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ: Θα εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της καταχώρησης του «Τurkaegean»

Από την Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Θα εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της καταχώρησης του «Τurkaegean»

 

Δεν έχει καμία επίδραση σε ζητήματα κυριαρχίας. Ο ευρωπαϊκός φορέας αναγνώρισης εμπορικών σημάτων παραλαμβάνει χιλιάδες αιτήσεις και προβαίνει σε χιλιάδες αναρτήσεις δημόσιας διαβούλευσης.

Στην περίπτωση αυτή το αίτημα του τουρκικού οργανισμού Τουρισμού για καταχώρηση του σήματος «Turkaegean» δεν εντοπίστηκε έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν ενημέρωσαν, όπως θα έπρεπε, την πολιτική ηγεσία.

Μετά από αυτό , με εντολή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η διενέργεια της ΕΔΕ αποφασίστηκε , επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση. Η καταχώρηση στον ευρωπαϊκό φορέα αναγνώρισης εμπορικών σημάτων, του εμπορικού σήματος «Τurkaegean», προφανώς έχει τη σημασία του, παρότι δεν έχει επηρεάσει την τουριστική κίνηση προς τη χώρα μας.

Πάντως, δεν επιδρά σε οποιοδήποτε ζήτημα κυριαρχίας. Αυτό είναι απολύτως σαφές.

Η Ελλάδα ,ωστόσο, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει γρήγορα σε προσφυγή για την ακύρωση της καταχώρησης, όπως έγινε και στις Η.Π.Α. και για το λόγο αυτό έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για την εξάντληση των ένδικων μέσων.

Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου

Νέας Δημοκρατία