Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μ. Καζαμία συναντήθηκε το Σωματείο Σ.Ι.Φ.Α.Δ.Χ Ρόδου “Κολοσσός”
Ρόδος

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μ. Καζαμία συναντήθηκε το Σωματείο Σ.Ι.Φ.Α.Δ.Χ Ρόδου “Κολοσσός”

Συνάντηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κολοσσός με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μ.Καζαμία

 

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κολοσσός

Σήμερα 22/06 3μελης επιτροπή του Σωματείου μας Σ.Ι.Φ.Α.Δ.Χ ΡΟΔΟΥ, ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Στυλιανού, ο γενικός γραμματέας κ.Κεφαλας Μιχάλης και η γραμματέας κ Κουτσούκου Σοφία , συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ Καζαμία Μανώλη.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν παραδόθηκαν κ γραπτώς στην παρακάτω επιστολή.

Αξιότιμοι κύριοι, Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβάσεων σχεδόν σε όλους τους δρόμους του νησιού, ειδικά τώρα που το νησί έχει πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών κ ο καθένας φέρει την δική του οδηγική συμπεριφορά. Ωστόσο όμως εκτός από το μεγάλο πλήθος των οδηγών υπάρχουν και τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους και τα συναντάμε στην καθημερινότητα μας.

Δέντρα που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του οδοστρώματος και εμποδίζουν τα ψηλά οχήματα με αποτέλεσμα να βγαίνουμε αριστερά κ να γινόμαστε επικίνδυνοι.( Ρόδου -Λίνδου μετα την ΔΕΥΑΡ, οδός Δαμαγήτου τελευταίος δρόμος πριν βγούμε στη Ρόδου – Καλλιθέας).

Διαγραμμίσεις σε πολλά σημεία είναι λάθος καθώς διατηρείτε η διπλή γραμμή έξω από πολλές εισόδους -εξόδους π.χ ξενοδοχείων , με αποτέλεσμα να γινόμαστε παραβάτες κ αν γίνει κάποιο ατύχημα είμαστε καταδικασμένοι.

Φανάρια και φωτισμός σε κομβικά σημεία που είναι εκτός λειτουργείας (Λεωφ. Ρόδου-Καλλιθέας)

Διεξαγωγή αγώνων ποδηλασίας στον κεντρικό και μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι , η παράκαμψη του οποίου μας οδηγεί σε έναν στενό παράδρομο που σχεδόν πάντα διεξάγεται η λαικη και είναι πολύ επικίνδυνη η διέλευση του , ειδικά από βαρέα οχήματα.

Τσιγγάνοι αιώνιο και άλυτο πρόβλημα στο νησί. Πετάνε πέτρες σε διερχόμενα οχήματα ειδικά συναδέλφων, σταθμεύουν τα οχήματα τους πάνω στη Λεωφόρο που οδηγεί στο λιμάνι , κυκλοφορούν οχήματα κατεστραμμένα και χωρίς πινακίδες, κλέβουν μεταφορικό έργο χωρίς καμία άδεια αλλά το κυριότερο χωρίς καμία ασφάλεια προς τους συμπολίτες μας.

Παράνομες μεταφορές με οχήματα ακατάλληλα αλλά και Ιδιωτικής Χρήσης.

Υπέρβαρα φορτία τα οποία αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως εντείνετε τους ελέγχους σε όλους τους δρόμους του νησιού καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θρηνούμε τόσα θύματα σε τόσο μικρό νησί.