Περιφέρεια

51% αύξηση παρουσιάζουν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο

51% αύξηση παρουσιάζουν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο
Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:
Η τουριστική σεζόν με τις περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων την τελευταία δεκαετία τείνει να αναδειχθεί το 2022 για τη Ρόδο, δεδομένου ότι έχουν ήδη ξεπεράσει τις αντίστοιχες του 2019 για το ίδιο χρονικό διάστημα (1/1-31/5) κατά 51%.
Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο όπου ξεκίνησαν νωρίτερα οι προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου, σε σχέση με τον Μάρτιο το 2019, ο συνολικός αριθμός τους μέχρι 31 Μαΐου φτάνει τις 88 έναντι 43 την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Αύξηση σημειώνει ακολούθως και ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας του Μαΐου σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, κατά 26% παρά το δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνουν τόσο η πανδημία που παραμένει όσο και η ακρίβεια και οι οικονομικές δυσκολίες.
Πάντως και ο προγραμματισμός των επόμενων μηνών, μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο, όπου συνεχίζονται αδιάλειπτα οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου, κινείται σε διπλάσια περίπου επίπεδα σε σχέση με το 2019, καθώς έχουν προγραμματιστεί 417 προσεγγίσεις έναντι 258 τη χρονιά αναφοράς.
Η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό δημιουργήθηκε το 2020 για την προώθηση και την προστασία της εικόνας του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού και εργάζεται για τον ενιαίο συντονισμό και την κοινή εκπρόσώπησή του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό απαρτίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.