Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ένα ακόμα έργο περιβάλλοντος στη Σαντορίνη
Περιφέρεια

Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ένα ακόμα έργο περιβάλλοντος στη Σαντορίνη

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ένα ακόμα έργο περιβάλλοντος στη Σαντορίνη: Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στα Φηρά της Σαντορίνης

Το έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στην προστασία του οικοσυστήματος και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.  Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο υποδομής, κρίσιμης σημασίας για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης, εκ των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της χώρας

 

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:
“Στη Σαντορίνη χθες, εγκαινιάσαμε ένα ακόμα έργο περιβάλλοντος από τα πολλά που εκτελούνται στα νησιά μας και στη Σαντορίνη.
Τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων των Φηρών, που υλοποίησε η ΔΕΥΑ Θήρας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ένα από τα έντεκα (11) έργα μόνο σε ύδρευση και αποχέτευση, στη Σαντορίνη, την τελευταία 5ετία.
Γιατί, έτσι κλείνουν τα θέματα, τα μέτωπα, οι πληγές και πάμε Μπροστά.
Με δουλειά.
Με δουλειά που έχει συνέχεια και συνέπεια, αφού το έργο αυτό, όπως και άλλα, εντάχθηκε επι Δημαρχίας Νίκου Ζώρζου, συνεχίστηκε επι Δημαρχίας Αντώνη Σιγάλα και ολοκληρώθηκε επι Προεδρίας ΔΕΥΑΘ Μανώλη Ορφανού.
Με συνέργειες, λοιπόν και ένωση δυνάμεων.
Στα πιο δύσκολα χρόνια, κλείνουν οι πληγές η μία μετά την άλλη. Γιατί, από δικαιολογίες και άλλοθι χορτάσαμε. Αν και εμείς θέλαμε να ακολουθήσουμε αυτή την συνταγή, είχαμε το ιδανικό περιβάλλον για να την ακολουθήσουμε (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, πανδημία κοκ). Αλλά, αυτό είναι το χθες που μας πλήγωσε.
Σήμερα, σχεδιάζουμε το Αύριο που αξίζουμε ✌️
Χωρίς άλλοθι και δικαιολογίες. Μόνο με δουλειά, συνεργασίες και αποφασιστικότητα.
Έτσι μείναμε όρθιοι στην πανδημία, έτσι κλείνουμε τα μέτωπα, όπως αυτό των απορριμμάτων της Σαντορίνης, έτσι προχωρά ο σχεδιασμός για τα Βιοαπόβλητα και την Ανακύκλωση, έτσι κερδίζουμε το στοίχημα στον Τουρισμό με νέες ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις.
Έτσι, δημοπρατούμε ρέματα, οδικό δίκτυο, σχολικές μονάδες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό δομών υγείας κοκ.
Έτσι κερδίζουμε το Αύριο που αξίζουμε.
Συγχαρητήρια στον Δήμο Θήρας και στην ΔΕΥΑ Θήρας για την εξαιρετική δουλειά τους”