Περιφέρεια

Red Bull Art of Motion:  Στην Αστυπάλαια ο παγκόσμιος τελικός (video)

Το πανέμορφο νησί της Αστυπάλαιας, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα κατακλιστεί από 16 freerunners, οι οποίοι ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να εξερευνήσουν με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο την «πεταλούδα του Αιγαίου» και να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη διοργάνωση freerunning παγκοσμίως.

Τέσσερις ημέρες και τρία ιδιαίτερα challenges έρχονται να μαγέψουν θεατές και συμμετέχοντες στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με δήλωση του επισημαίνει τα εξής: 

Μετά την Μήλο και την Λίνδο, στην Αστυπάλαια οι κορυφαίοι free runners. Η Red Bull και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε ένα τετραήμερο “Art of Motion” 🤸‍♂️
“Πιστοί στη δράση που προβάλλει με μοναδικό τρόπο την ακόμα πιο μοναδική προσωπικότητα των νησιών μας”

 

 

Ποιο είναι το νέο φορμάτ

Τρία challenges θα τεστάρουν τις δεξιότητες των αθλητών:

  • το «Exploration Challenge», όπου οι αθλητές θα εξερευνήσουν τη Χώρα για να ανακαλύψουν την τοποθεσία που τους ταιριάζει καλύτερα και να φτιάξουν ένα βίντεο που θα αναδείξει τις δεξιότητές τους.
  • το «Spot Challenge», όπου κάθε αθλητής θα συνεργαστεί με ένα βιντεογράφο, ειδικό στο άθλημα, για να φτιάξει ένα εντυπωσιακό βίντεο 45-60 δευτερολέπτων. Όλοι οι αθλητές θα πάνε σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία και θα έχουν τρεις ώρες για να γυρίσουν το καλύτερο action κλιπ τους.
  • το «Live Challenge», οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν σύντομα αλλά δυναμικά κόλπα με χρονικό όριο μόλις 10 δευτερολέπτων. Κάθε αθλητής θα έχει τρεις προσπάθειες για να πετύχει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία.

Που θα το παρακολουθήσεις

Αρχικά μπορείς να μένεις πάντα ενημερωμένος στα social media του @redbull. Μπορείς επίσης να μπαίνεις στο redbullartofmotion.com για καθημερινά updates, αλλά και την ευκαιρία να ψηφίσεις τα αγαπημένο σου video για το “People’s choice award”. Τέλος, μην ξεχάσεις να συντονιστείς στο κανάλι του TikTok @redbullfreerunning στις 12 Ιουνίου για να δεις σε ζωντανή μετάδοση το «Live Challenge».

red bull

Πως κερδίζει ένας αθλητής

Μόνο οι 5 πρώτοι αθλητές σε κάθε πρόκληση θα λάβουν βαθμούς από τους κριτές. Σε κάθε πρόκληση θα δίνονται πόντοι ως εξής:

  • 1ος = 7 πόντοι
  • 2ος = 5 πόντοι
  • 3ος = 3 πόντοι
  • 4ος = 2 πόντοι
  • 5ος = 1 πόντος

Στο τέλος του τετραήμερου, οι βαθμοί θα αθροιστούν και ο αθλητής με την υψηλότερη βαθμολογία θα στεφθεί πρωταθλητής/τρια του Red Bull Art of Motion 2022.

Ποιοι είναι οι αθλητές

1. Krystian Kowalewski – Πολωνία
2. Ed Scott – Ηνωμένο Βασίλειο
3. Evengy “Archie” Aroyan – Ρωσία
4. Noa Diorgina – Ολλανδία
5. Dominic Di Tommaso – Αυστραλία
6. Travis Verkiak – Ηνωμένο Βασίλειο
7. Bob Reese – ΗΠΑ
8. Ella Bucio – Μεξικό
9. Ryuya Kuwasaki – Ιαπωνία
10. Lilou Ruel – Γαλλία
11. Elis Torhall – Σουηδία
12. Stefan Dollinger – Αυστρία
13. Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης – Ελλάδα
14. Sydney Olsen – ΗΠΑ
15. Aiden Rudolph – ΗΠΑ
16. Miranda Tibbling – Σουηδία

red bull

Ποιοι είναι οι κριτές

Καθώς το φετινό event αποτελεί κάτι τελείως το διαφορετικό και οι απαιτήσεις θα είναι πολλές, οι κριτές θα είναι ένα all-star lineup από θρύλους του freerunning: Ο head Judge Kie Willis, η τρεις φορές “Best Female” του Red Bull Art of Motion, Luci Romberg, ο ένας και μοναδικός Jason Paul, και οι Gabriel Nunez, Luis Alkmim και Alex Schauer.

Το Red Bull Art of Motion, Astypalea Edition, με υποστηρικτές το WHAT’S UP της COSMOTE και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV, είναι λίγες μόνο ημέρες μακριά!

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Δήμου Αστυπάλαιας.