Στην Κάσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φιλήμονας Ζαννετίδης
Περιφέρεια

Στην Κάσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φιλήμονας Ζαννετίδης

Στις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή και κορυφώθηκαν την Τρίτη 7/6/2022 την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φιλήμονας Ζαννετίδης και η έπαρχος Καρπάθου – ηρωικής Νήσου Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδη.
Το Ολοκαύτωμα της Κάσου είναι ένα διαχρονικό παράδειγμα για όλους και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο μνήμης για τον Πολιτισμό μας και αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες. Σήμερα, 198 χρόνια μετά, η μνήμη οφείλει να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει.
Γιατί η μνήμη μας, είναι κομμάτι της ιστορίας μας. To μεγαλείο των πεσόντων Ηρώων Κασιωτών αγωνιστών είναι διαχρονικό και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους. Ένα παράδειγμα που είναι επιβεβλημένο καθήκον να ακολουθούμε όλοι μας καθώς για εμάς τους Αιγαιοπελαγίτες, το Αιγαίο είναι ο τόπος μας μέσα από τη μακραίωνη ιστορία αγώνων και θυσιών.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στον Αντιπέρατο, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στη μνήμη των πεσόντων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μία σειρά εκδηλώσεων.
Ο κ. Ζαννετίδης κατέθεσε στεφάνι για την Περιφέρειά και ακολούθως τοποθετήθηκε μαζί με την έπαρχο για τα θέματα του νησιού στην ειδική σύσκεψη που έγινε στη βιβλιοθήκη. Είχε επίσης, συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων του νησιού τους οποίους ενημέρωσε για τις κινήσεις της Περιφέρειας στα θέματα που τους απασχολούν.