Στην Ψέριμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Πρόεδρε θέλω selfie” Δεν του χάλασε το χατίρι ο Πρωθυπουργός
Ελλάδα Περιφέρεια

Στην Ψέριμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Πρόεδρε θέλω selfie” Δεν του χάλασε το χατίρι ο Πρωθυπουργός (Φωτο)

Οι κάτοικοι της ακριτικής Ψερίμου υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί τους νωρίτερα το μεσημέρι.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στην Ψέριμο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Κατά την άφιξή του τον Πρωθυπουργό καλωσόρισαν, επίσης, ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο έπαρχος της Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Κρις Αλαχούζος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο.

 

Στην Ψέριμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόεδρε θέλω selfie" - Δεν του χάλασε το χατήρι ο πρωθυπουργός [Εικόνες]

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. “Eπιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο”, είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τους ψαράδες του νησιού.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ

“Πρόεδρε θέλω selfie”

Μάλιστα, ένας νεαρός κάτοικος της Ψερίμου φαίνεται πως είχε προετοιμαστεί για την επίσκεψη καθώς είχε ετοιμάσει ένα πλακάτ στο οποίο έγραφε “Πρόεδρε θέλω selfie“, με τον πρωθυπουργό να μην του χαλάει το χατήρι.

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΨΕΡΙΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μετέβη στην Παναγιά της Ψερίμου και ακολούθως στο Αστυνομικό τμήμα, το Λιμεναρχείο και το Πολυδύναμο Ιατρείο όπου συνομίλησε με τον στρατιωτικό γιατρό που προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στους κατοίκους του νησιού από τον Ιανουάριο όταν και εγκαταστάθηκε στην Ψέριμο.

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ

 

Σημειώνεται ότι ο γιατρός, Μενέλαος Σαμαράς, είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και σήμερα τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν από κοντά.

 

Ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύστημα της τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται στο νησί: “Θέλω να τονίσω ότι η τηλεϊατρική ανοίγει ένα νέο παράθυρο παροχής ποιοτικής Πρωτοβάθμιας υγείας για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πιο μικρών ακριτικών νησιών.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται πια σε ολόκληρη την επικράτεια και θα καλύπτει όλα τα μικρά μας νησιά. Δίνει τη δυνατότητα σ’ έναν νέο γιατρό να έχει πρόσβαση πια στους πιο έμπειρους γιατρούς μας οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο, στην Αθήνα ώστε κάθε περιστατικό να αντιμετωπίζεται με την εξειδίκευση που απαιτείται.

Άρα, δεν είναι μόνο η τοποθέτηση του γιατρού που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι και το γεγονός ότι η τεχνολογία πια μας επιτρέπει να μένουμε και να επισκεπτόμαστε τα μικρά ακριτικά νησιά με άλλη ασφάλεια. Γνωρίζοντας ότι είμαστε ως προς την υγεία μας, σε καλά χέρια”.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΨΕΡΙΜΟΣ