Ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Την Κω επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Στην Κω βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, τους βουλευτές Δωδεκανήσου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού Θάνος Πλεύρης και Βασίλης Κικίλιας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Πέτσας.

Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Κω ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα” τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του, ανακοινώνοντας παράλληλα την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί.

Ανακοινώνω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο” είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος.

Κάναμε χθες εκτεταμένη σύσκεψη και αποτελεί μονόδρομο η ανέγερση του νέου νοσοκομείου, καθώς το υφιστάμενο έχει φτάσει στα όριά του. Βλέποντας ότι αυξάνονται οι ανάγκες του νησιού, θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα συμπράξουμε με την περιφέρεια για την απαραίτητη χρηματοδότηση και το συντομότερο δυνατό θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο όπως αυτό της Λευκάδας που αποτελεί πρότυπο” είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δεν θα αμελήσουμε τις ανάγκες του υφιστάμενου νοσοκομείου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες θα καλυφθούν αμέσως” πρόσθεσε.

 

Ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος  Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση μέσα από τα social media:

Στην Κω, ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας σε νησιά μας. Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, στον Δήμο Κω όπου μαζί με τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά συζητάμε με όλους τους φορείς του νησιού.

Συζητάμε, βάζουμε προτεραιότητες και παίρνουμε αποφάσεις. Γιατί τελικά, στην περίοδο της πανδημίας δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά αλλά τα μανίκια και γι’ αυτό σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας τεράστιος αριθμός έργων σε όλα τα νησιά και φυσικά και στην Κω.
Το νέο Νοσοκομείο της Κω, και δια στόματος Πρωθυπουργού μπήκε σε προτεραιότητα.
Στην πιο δύσκολη περίοδο, κλείνουν και τα μεγαλύτερα μέτωπα, μόνο γιατί υπάρχει σχέδιο, νοικοκυριό και πολλή αγάπη στην σκληρή δουλειά.
Πληγές που κλείνουν η μία μετά την άλλη (φωτισμός όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου, κατάθεση στη Γ. Γραμματεία ΣΔΙΤ της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, νέο Νοσοκομείο, συμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων, συμβάσεις συντήρησης οδικού δικτύου κ.ο.κ.) μετά απο δεκαετίες, μας δίνουν τη δύναμη να δούμε μπροστά με την αισιοδοξία που αξίζουν οι γενιές που έρχονται ✌️

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ψέριμο.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί».

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.