Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου
Ρόδος

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου: Νέα Μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από 1 Ιουνίου έως 15 Ιουνίου 2022

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠοικ30819/31-5-2022 (ΦΕΚ 2676Β), με την οποία καθορίζονται και επίσημα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα ισχύσουν από 1 μέχρι 15 Ιουνίου 2022.
Συγκεκριμένα από σήμερα ισχύουν τα εξής:
• Από τα μέσα προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες, διεγράφη πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά τόσο τους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες. Παραμένει ενεργή η υποχρέωση των ανεμβολίαστων ή μη πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων της επιχείρησης να κάνουν ένα PCR ή rapid test την εβδομάδα.
• Στα γενικά μέτρα που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις, παραμένουν πλέον μόνο η τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.
• Στα καταστήματα τροφίμων, υπάρχει ένας επιπλέον περιορισμός αυτός της απολύμανσης των τροχήλατων ή μη καλαθιών, ενώ στην εστίαση, η απολύμανση τραπεζιών/καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα.
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου