Ξεκίνησε να υλοποιείται η μεγάλη ιδέα της αναστήλωσης του Χωριού της Χάλκης

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει ότι ξεκίνησε να υλοποιείται η μεγάλη ιδέα της αναστήλωσης του Χωριού της Χάλκης.

Με υπερηφάνεια, αισιοδοξία και πολλά συναισθήματα η ομάδα εργασίας συστήθηκε με οραματικό σκοπό την επανακατοίκηση του οικισμού του Χωριού.

Την Παρασκευή έγινε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Χάλκης με την Deloitte Ελλάδας Business Solutions Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων η οποία εστιάζει σε όλους τους κυρίαρχους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, της ενέργειας, των καταναλωτικών προϊόντων, της υγείας, του βιομηχανικού κλάδου, της τεχνολογίας, των μέσων και των τηλεπικοινωνιών, της ακίνητης περιουσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και θα αναλάβει άμεσα να καταθέσει δωρεάν, ένα Master Plan για τις ενέργειες οι οποίες χρειάζονται για την υλοποίηση του οραματικού από όλες τις πτυχές Project.

 

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Βασίλης Ρουσσάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Διοσμάκης Σπυρίδης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Δημάρχου Χάλκης Μηχανολόγος κ. Βασίλης Χατζιάρας.

Ο CEO της Deloite Hellas κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος και οι συνεργάτες του κα. Μαρία Ζιούβελου Head of C&I, Brand & Communications , ο κ. Αγαμέμνων Παπαστεργίου partner στον τομέα υπηρεσιών Consulting και επικεφαλής της υπηρεσιών Στρατηγικης και η κα. Έρη Νικα Senior Manager , consulting strategy, analytics and M&A.
Επίσης στη συζήτηση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κ. Κώστας Ζήφος με τον συνεργάτη του Πολιτικό Μηχανικό κ. Γεώργιο Περπιρογλου.
Σε άμεση συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και υπό την καθοδήγηση της Προϊστάμενης της υπηρεσίας κα. Μαρίας Μιχαηλίδου θα ξεκινήσουν με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Ο μεσαιωνικός οικισμός, το Χωριό της Χάλκης είναι μια εξαιρετική τοποθεσία, η οποία διαθέτει πρόσφορο περιβάλλον ελκυστικό για αειφορική ανάπτυξη, την νέα ψηφιακή οικονομία της Ελλάδας.

Ο χώρος μπορεί να καταστεί ενεργειακά αυτόνομος ύστερα από την μετατροπή της Χάλκης σε 1ο GR- eco Island.

Ένα μνημείο χρονολογούμενο πριν από τον 4ο αιώνα π.Χ, το οποίο μπορεί να ξαναζωντανέψει και να αναπτύξει το πνεύμα και την ηρεμία, να πυροδοτήσει την έμπνευση για νέες ιδέες και επαφές, να προσφέρει την ενέργεια να γεννηθεί η δημιουργικότητα για νέα έργα και επιχειρήσεις.

 

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι προοπτικές απασχόλησης των νέων του νησιού μας θα αυξηθούν.

Ο ιδιαίτερος γεωπολιτικός χαρακτήρας και η ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος, κοινωνίας και οικονομίας των μικρών νησιών, καθιστούν το μικρονησιωτικό χώρο μια χωροταξική τοποθεσία που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Η Ελλάδα, λόγω του κατακερματισμού του νησιωτικού χώρου και του μικρού μεγέθους της πλειοψηφίας των νησιών απαιτεί ιδιαίτερα αναπτυξιακά πρότζεκτ τα οποία θα φέρουν ταυτόχρονη γεωπολιτική προστασία.

Η αλλοίωση του νησιωτικού χώρου και η εγκατάλειψη των μικρών νησιωτικών περιοχών μπορούν να αποφευχθούν μέσα από καινοτόμα και σύγχρονα τεχνολογικά πρότζεκτ τα οποία θα προστατέψουν και θα προωθήσουν την Χάλκη.

Please follow and like us:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.