Το νησί της Χάλκης βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κλίντον
Ρόδος

Το νησί της Χάλκης βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κλίντον

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε Δήμος Χάλκης, αναφέρει τα εξής:

Το νησί της Χάλκης βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία του “Clinton Foundation” Island Innovation Awards, στην κατηγορία Sustainable Energy Initiative of the Year και κατέκτησε το Island Innovation Finalist Award. 

Φιλοσοφία του ιδρύματος Κλίντον είναι η πεποίθηση ότι όλοι αξίζουν μια ευκαιρία να επιτύχουν, όλοι έχουν την ευθύνη να ενεργούν και όλοι τα καταφέρνουμε καλύτερα όταν εργαζόμαστε μαζί.

Το πρώτο GR Eco Island της Ελλάδας αναγνωρίζεται για τις θετικές αλλαγές, τις δράσεις και την ενεργειακή μετάβαση του και κάνει αξιοθαύμαστα άλματα αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την ενεργειακή κρίση.

Γίνεται το παράδειγμα για όλες τις νησιωτικές περιοχές παγκοσμίως και αποδεικνύει καθημερινά ότι αφουγκράζεται το μέλλον με τον πιο καινοτόμο τρόπο.

Το σχέδιο της αειφόρου ανάπτυξης και το όραμα της βιωσιμότητας του νησιού μας υποδέχονται καθημερινά νέες δράσεις, προκλήσεις και βραβεύσεις και μας κάνουν να δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο.

Επιλύουμε τα προβλήματα της εποχής με τον πιο καινοτόμο τρόπο, μοιραζόμαστε κοινούς στόχους για ένα υγιές περιβάλλον και συνυπάρχουμε έξυπνα και με ευημερία.

Ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Πρωτοβουλία “Clinton” που μπόρεσε να δει και να αξιολογήσει την σημαντική πορεία που χαράσσει το νησί της Χάλκης.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Γαλλική Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, τις εταιρείες ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, την AKUO ENERGY, την ALD Automotive, την Citroen Hellas, OMEXOM/Vinci Energies, την Παπαστράτο, την Σπυρόπουλος και την VODAFONE.

Αυτό το τεράστιο παγκόσμιο Βραβείο αποδεικνύει ότι Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας μπορεί να συνεργαστεί άψογα και να καταφέρει ένα ορατό αποτέλεσμα το οποίο έχει 100% κοινωνικό πρόσημο.