Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου: "Να ανακληθούν οι 4 απολύσεις συναδέλφων μας"
Ρόδος

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου: “Να ανακληθούν οι 4 απολύσεις συναδέλφων μας”

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου: Να παρθούν τώρα πίσω οι τέσσερις απολύσεις συναδέλφων μας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, αναφέρει τα εξής:

– Παρά την δημοσιότητα που πήρε όλα τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, το υπουργείο υγείας, η 2η Υγειονομική περιφέρεια, την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων μας συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση έληγε τέλος του 2022.

Σε άλλα νοσοκομεία της χώρας σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν απολύθηκε κανένας, η Ρόδος όμως απ’ ότι φαίνεται πρωτοπορεί στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης, στην παράδοση κάθε δημόσιας υποδομής, υπηρεσίας και τοπικού πλούτου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η υγεία του λαού μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Οι συνάδελφοι αυτοί ξεσηκώθηκαν από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο μας, κάποιοι άφησαν πίσω τους οικογένειες και παιδιά, υπέγραψαν σύμβαση για μέχρι το τέλος του χρόνου και τώρα τους λένε σηκωθείτε φύγετε.

Απευθυνόμαστε δημόσια στους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, στον Δήμο και στην Περιφέρεια που από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε μέρα μας έχουν ζαλίσει για το πόσο καλά πάει και θα πάει η τουριστική σεζόν. Αφού είναι έτσι τα πράματα, ένας λόγος παραπάνω τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες και να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μας να βρίσκονται εκτός ΕΣΥ.

Δεν περισσεύει κανένας το καλοκαίρι δεν είναι μόνο για τους πλούσιους. Θέλουμε και εμείς να πάρουμε τις άδειες μας να ξεκουραστούμε με τις οικογένειες μας. Δεν γίνεται κάθε φορά να μπαίνει το δίλημμα σε εμάς αν θα λειτουργήσει το νοσοκομείο ή αν θα πάρουμε τις κανονικές μας άδειες. Η υπηρεσία μας χρωστάει ήδη χιλιάδες ρεπό δεν ήμαστε διατεθειμένοι άλλο να καταστρέψουμε την σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι να εξοντώνεται ο εργαζόμενος για τα κέρδη των βιομηχάνων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

Χαρίλαος Μπαρός

 

Η Γραμματέας

Ελένη Αγγέλη