Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος «Αιμοδοτικός Περίπατος ΘΑΡΡΙ – ΙΓΚΟΣ»
Εκδηλώσεις

Με επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος «Αιμοδοτικός Περίπατος ΘΑΡΡΙ – ΙΓΚΟΣ»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την Κυριακή ο πρώτος «Αιμοδοτικός Περίπατος ΘΑΡΡΙ – ΙΓΚΟΣ» που μας επιτρέπει να σκεφτούμε το μέλλον και να επιδιώξουμε υψηλότερους στόχους.

Ο καιρός αντάμειψε τους περιπατητές που αγωνιούσαν, με έναν ήλιο λαμπερό και θερμοκρασίες ευχάριστες για πεζοπορία και ανάπαυλα μέσα στην πανέμορφη Ροδίτικη φύση.

Δεκάδες αιμοδότες και φίλοι, που άλλοι ήρθαν με το λεωφορείο και άλλοι με τα δικά τους μέσα το Θάρρι, με πολύ κέφι, ενθουσιασμό και αθλητική ικμάδα διένυσαν τα 5 περίπου χιλιόμετρα της χωμάτινης διαδρομής, μέτριας δυσκολίας, μέσα από όμορφα μονοπάτια της ορεινής διαδρομής, για μια βόλτα η οποία κατέληξε, μετά από περίπου μια ώρα, στο εκκλησάκι του Αι Γιώργη του Ίγκος, σε ένα περιβάλλον ιερό και γαλήνιο.

Ένα ιστορικό προσκύνημα πολύ ιδιαίτερο, που πρόσφατα ανακαινίστηκε και εξωραΐστηκε από τη Μονή του Θαρρίου. Μία από τις ωραιότερες, κατανυκτικές τοποθεσίες άγριας βλάστησης που υποδέχεται ευχάριστα τον επισκέπτη, όπου στα πόδια του απλώνεται ένα μεγάλο φυσικό αλώνι και ξέφωτο με κατεύθυνση στα βόρεια τα Λάερμα και στα Δυτικά την Ασκληπειό.

Εκεί, στο τέρμα της πεζοπορικής διαδρομής οι άνθρωποι κάθε ηλικίας που έδωσαν το «παρών» απήλαυσαν στο έπακρο τη φιλοξενία του Ηγουμένου και των πατέρων της Ιεράς Μονής και των επιτρόπων της.

Μετά από μια σύντομη θρησκευτική τελετή με αρτοκλασία που τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκκιας, οι περιπατητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους νοστιμότατους μεζέδες, που με ιδιαίτερη φροντίδα μαγείρεψαν και πρόσφεραν οι κυρίες των Λαέρμων, που για μια ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χωρίς να φείδονται κόπου και χρήματος προκειμένου να ανταπεξέλθουν επάξια στα καθήκοντα της φιλόξενης τοπικής οικοδέσποινας. Για την οποία ο συνεχής έπαινος δεν αποτελεί υπερβολή.

Στο τέλος ο ενθουσιασμός του κόσμου, από την καλά οργανωμένη πεζοπορία και την άρτια φιλοξενία, αντάμειψε όσους εργάσθηκαν για την επιτυχία του πρώτου αιμοδοτικού περιπάτου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία δίνοντας συνάμα κουράγιο και υπόσχεση για να συνεχιστούν οι δράσεις των εθελοντών!

Για την επιτυχία της δράσης αυτής ο Σύλλογος μας οφείλει ευγνωμοσύνη στον αγαπητό Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Θάρρι π. Νεκτάριο, την αδελφότητα των Θαρρενών μοναχών, τους επιτρόπους της Μονής και τις μαγείρισσες που μας φρόντισαν.

Ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως το Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή για ην προθυμία του να μας στείλει μια διμοιρία στρατιωτών με ένα όχημα. Στον επικεφαλή και τους στρατιώτες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της δράσης μας αυτής.

Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί τους κ.κ. Στέργο Στεργάκη και Μάρκο Ναχνά για την ευγενική δωρεά της διάθεσης λεωφορείου, για την μετακίνηση των συμμετεχόντων.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας επίσης στην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χαρούλα Γιασιράνη που στέκεται εμπράκτως δίπλα στις καθημερινές μας προσπάθειες. Με την άμεση ανταπόκριση και κοπιώδη προσπάθεια της έγινε η κάλυψη των εξόδων για τα μπλουζάκια και τα καπελάκια που μοιράστηκαν στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τον αιμοδότη Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Αντώνη Γιαννικουρή, που για άλλη μια φορά έδειξε έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της εκτύπωσης των αναμνηστικών διπλωμάτων του αιμοδοτικού περιπάτου.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και στο χορηγό μας. Την μεγάλη Ροδίτικη εταιρεία αναψυκτικών και νερών ΒΑΠ , που για άλλη μια φορά με έκανε δωρεάν τα εμφιαλωμένα της νερά.

Ευγνώμονες είμαστε και στον καλοκάγαθο γέροντα στα χρόνια αλλά ακμαίο στη ψυχή και στο πνεύμα κ. Γιώργο Παρασκευά, που το προϊόν της κοπιώδους χειρονακτικής εργασίας του, τις παραδοσιακές μπαστούνες, τις δώρισε κατά δεκάδες με ευχαρίστηση σε όλους τους περιπατητές, για να τις έχουν ως πολύτιμο βοήθημα στην ομαλή ανάβαση στο Ίγκος.

Τέλος ευχαριστούμε τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνο για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Α.ι κ. Χρήστο Ευστρατίου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του πρώτου μας αιμοδοτικού περιπάτου.

«Η αιμοδοσία μας ενώνει όλους ως πράξη ευθύνης, κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης»