Η Ρόδος επιστρέφει στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις Μπιτς Βόλεϊ
Αθλητικά

Η Ρόδος επιστρέφει στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις Μπιτς Βόλεϊ (video)

Η Ρόδος έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Μπιτς Βόλεϊ, με παγκόσμια τουρνουά που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων επανήλθε το 2019 δυναμικά στις διοργανώσεις της άμμου με την διεξαγωγή τελικών φάσεων κατηγορίας Junior, ενώ το 2022 θα φιλοξενήσει και πάλι παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ήταν το διάστημα 19 με 23 Μαΐου του 2004 η τελευταία φορά που η Ρόδος φιλοξένησε τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας και 18 χρόνια μετά ήρθε η ώρα το «νησί των ιπποτών» να ζήσει και πάλι ξεχωριστές στιγμές στην άμμο.

Η διοργάνωση, κατηγορίας Ανδρών, θα διεξαχθεί από 19 έως 22 Μαΐου και ανήκει στα τουρνουά Futures και σύμφωνα με το νέο πλαίσιο είναι τα τουρνουά ενός και δύο αστέρων και εποπτεύονται από τις Ηπειρωτικές Συνομοσπονδίες (CEV για τα ευρωπαϊκά).

Στη Ρόδο βρίσκονται οι Εθνικές Ομάδες beach volley της Ελλάδας, ενόψει της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο τουρνουά κατηγορίας Futures που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Καλλιπάτειρα από τις 20 έως και τις 22 Μαΐου.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις ομάδες στο κυρίως ταμπλό (Σταύρος Ντάλλας/Αντιόλ Κόλα, Θοδωρής Παπαδημητρίου/Παναγιώτης Ιωαννίδης, Άγγελος Μανδηλάρης/Ιάσονας Κανέλλος, Στέλιος Τζιουμάκας/Δημήτρης Χατζηνικολάου) και μία στα προκριματικά (Αλέξανδρος Κουρτίδης/Παναγιώτης Βογιατζόγλου).

Συνεχίζονται και σε καθημερινή βάση οι συντονισμένες καλλωπιστικές παρεμβάσεις των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Καλλιπάτειρας. Την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε και στη Ρόδο η άμμος για να είναι τα γήπεδα σε άρτια κατάσταση για τις υψηλού επιπέδου ομάδες που θα συμμετέχουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η αναβάθμιση και ο καλλωπισμός των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Καλλιπάτειρας για τις ανάγκες της διοργάνωσης, με την άμμο, Ολυμπιακών προδιαγραφών να έχει ήδη τοποθετηθεί.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νίκος Νικολής με ανάρτηση του επισημαίνει τα εξής :

“Η Ρόδος επέστρεψε δυναμικά στις παγκόσμιες διοργανώσεις beach volley μετά από 18 χρόνια.
Από σήμερα μέχρι τις 22 Μαΐου διεξάγεται στη Ρόδο το παγκόσμιο τουρνουά ανδρών “BEACH VOLLEY FIVB WORLD TOUR 2022 MEN’S FUTURES” με συμμετοχές αθλητών από 25 χώρες, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα.
Το τουρνουά αποτελεί συνδιοργάνωση της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης
Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν και παραμένει η εξωστρέφεια των νησιών μας μέσω του αθλητισμού, κτίζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για την τουριστική τους ανάπτυξη.

Αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια στην Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου γι’ αυτή την διοργάνωση.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.”

 

Στην Ρόδο το τουρνουά Ανδρών θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ που φιλοξένησαν πλήθος άλλων διεθνών διοργανώσεων στο παρελθόν.

Οι διοργανωτές, όπως και στα Juniors Finals των τελευταίων ετών, θα είναι η Τοπική Επιτροπή με την υποστήριξη του δήμου και της Περιφέρειας.