Το Κτηματολόγιο Ρόδου Εργαλείο Οικονομικής Ανάπτυξης.
Περιφέρεια

Το Κτηματολόγιο Ρόδου Εργαλείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα Τρίτη 17 Μαΐου 2022 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής, για να εξετάσει ζητήματα που αφορούν τη μόνιμη εγκατάσταση του Κτηματολογίου στον χώρο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, αλλά και το κτηριακό θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.

Μόνιμα στο παλιό νοσοκομείο το Κτηματολόγιο της Ρόδου

Ικανοποίηση του Π Αλεξανδρή  από την μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου Ρόδου  Επόμενος στόχος η ψηφιοποίηση

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέφθηκε το πρωί τον χώρο του παλιού νοσοκομείου, όπου έχει μεταφερθεί και στεγάζεται το Κτηματολόγιο, και στη συνέχεια είχε συνάντηση εργασίας  με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Ο  κ. Αλεξανδρής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Βασίλη Περίδη και μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου επισκέφθηκε  το Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου όπου είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Την ικανοποίησή τους για τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το Κτηματολόγιο Ρόδου  εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα εθιμοτυπίας της Περιφέρειας,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης, ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομμάτης και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς.

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

«Είχα την αγωνία να ακούσω πώς είδε ο ίδιος τον χώρο, στον οποίο λειτουργεί σήμερα το Κτηματολόγιο. Μου είπε ότι είδε ένα κτηματολόγιο που λειτουργεί με έναν τρόπο αξιοπρεπή σε έναν χώρο που κάνει γι’ αυτό το οποίο επελέγη» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις και ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας και εμπιστοσύνη, οι λύσεις βρίσκονται.

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η λύση που δόθηκε ήταν και σωστή και λειτουργική, ενώ έκανε γνωστό ότι ακολουθεί η ψηφιοποίηση της λειτουργίας του Κτηματολογίου, η οποία έχει να προσφέρει πάρα πολλά σε όλους.

Γ. Χατζημάρκος: «Κάποιοι σήκωναν το λάβαρο της μη μετεγκατάστασης, όταν κάποιοι άλλοι … ψιλοανίκανοι, ψιλοανόητοι λειτουργοί αναζητούσαν λύση»

«Το χρωστάω στους συνεργάτες μου και σε όλους όσοι κακοποιήθηκαν εντέχνως για τη δουλειά που έκαναν εκείνη την περίοδο,» τόνισε   ο Περιφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε σε εκείνους που αντιδρούσαν στην μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου λέγοντας ότι «κάποιοι σήκωναν το λάβαρο της μη μετεγκατάστασης, όταν κάποιοι άλλοι … ψιλοανίκανοι, ψιλοανόητοι λειτουργοί, όπως ο ομιλών  έλεγαν ότι το Κτηματολόγιο θα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες σε ένα κτίριο αξιοπρεπές».

«Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις. Όλα τα τεχνικά προβλήματα έχουν τεχνικές λύσεις όσο κρατάμε ζωντανή την ικανότητά μας να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με εμπιστοσύνη, με καλή διάθεση και διάθεση συνεννόησης. Όποτε επιλέγουμε την αντιπαράθεση, οι λύσεις καθυστερούν και τότε εκείνος που την «πληρώνει» είναι η κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στην όχθη των λύσεων, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όσο μπορούμε. Ο στόχος μας τώρα είναι το ψηφιακό Κτηματολόγιο και σε αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης μας έδωσε καλά νέα» πρόσθεσε.

 

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής

 

 

Ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την ικανοποίησή του για την λειτουργία του Κτηματολογίου, ενώ για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν όσον αφορά την μετεγκατάστάσή του αναρωτήθηκε  για ποιο λόγο δεν γίνεται δεκτό το αυτονόητο.

“Στις συνθήκες που προσφέρει το νέο κτίριο, δεν χρειάζεται να ξεστραβώνεται κάποιος για να διαβάσει τους τόμους, ούτε να εργάζεται σε συνθήκες καταφυγίου”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Π. Αλεξανδρής: «Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δεν γινόταν δεκτό το αυτονόητο»

Προσπάθησα να καταλάβω γιατί δεν γίνεται αντιληπτό το αυτονόητο τόνισε χαρακτηριστικά ο κ .Αλεξανδρής

Το κτηματολόγιο βρίσκεται σε ένα νέο κτίριο ευάερο ευήλιο ,κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες πλέον όλοι μπορούν να δουλέψουν. Αυτό που είδα σήμερα πρόσθεσε είναι ότι ο κόσμος είναι ευτυχής για τη λειτουργία του

Είναι ένα εργαλείο οικονομικής ανάδειξης. Χαίρομαι που το 2024 το κτηματολόγιο θα μπει στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  όσο και τον δήμαρχο Ρόδου, ενώ έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει από τον δήμαρχο Ρόδου να παρατείνει την παραχώρηση του χώρου για τουλάχιστον μια 20ετία.

Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, εξ αιτίας του οποίου εκκρεμούν χιλιάδες πράξεις, θα αντιμετωπιστεί μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Στο παλιό κτίριο του Κτηματολογίου, μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία επισκευής θα μεταφερθούν

το Διοικητικό Πρωτοδικείο και αργότερα σε βάθος χρόνου  το Ειρηνοδικείο, για να αποσυμφορηθεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Σε αυτό θα προχωρήσουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό που είναι σε κακή κατάσταση, χρηματοδοτούμενες από το ΤΑΧΔΙΚ.

Πότε άλλοτε είχαν γίνει αυτά; Πότε τα προβλήματα που δημιουργούνταν λύνονταν; Έχετε δει κανέναν γενικό γραμματέα Δικαιοσύνης να σας επισκέπτεται;

Έχω πάει και σε άλλα νησιά για να δω από κοντά πού υπάρχει πρόβλημα και να το λύσουμε. Σημασία στην πολιτική έχει η αποτελεσματικότητα. Από φούμαρα είχε χορτάσει ο ελληνικός λαός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρής

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  έκανε γνωστό ότι προχωρά η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου στην Κω, καθώς έχουν τελειώσει οι απαραίτητες μελέτες

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στην όχθη των λύσεων» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Αλεξανδρή ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ τις ευχαριστίες του προς τον γ.γ. εξέφρασε ο βουλευτής Γιάννης Παππάς

Ο Αλεξανδρής  ευχαρίστησε τον κ. Χατζημάρκο και τον κ. Καμπουράκη για τη συνεργασία και τη συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου στη μετεγκατάσταση του κτηματολογίου.

Όπως είπε, αυτή η σύμπραξη, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση μπορεί να συνεργάζεται και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και να δρομολογούνται λύσεις από κοινού σε κρίσιμα θέματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει και την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω.