Στη Ρόδο κατέπλευσε σήμερα το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο "Odyssey of the Seas"
Δήμος

Στη Ρόδο κατέπλευσε σήμερα το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas”

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν πολιτικοί και τουριστικοί φορείς της Ρόδου στους επικεφαλής του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου “Odyssey of the Seas” της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, που προσέγγισε για πρώτη φορά το λιμάνι της Ρόδου, σήμερα το πρωί Παρασκευή 13 Μαϊου 2022, μεταφέροντας 3.300 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς, Βρετανούς, αλλά και διάφορες άλλες εθνικότητες, καθώς και πλήρωμα 1550 ατόμων.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών και φορέων, ο ναυτιλιακός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης που εκπροσωπεί την συγκεκριμένη εταιρεία και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υποδέχθηκαν τον Σκανδιναβό καπετάνιο του πλοίου Per Kristoffersen και άλλους αξιωματικούς του πλοίου, με τον κ. Βυρίνη να τους προσφέρει δώρα, βιβλία, κεραμικά, τοπικά προϊόντα και φυσικά πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το νησί.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Αθανάσιου Βυρίνη προσωπικά και όλων των τοπικών αρχών για το εντυπωσιακό και υψηλής καινοτόμας τεχνολογίας κρουαζιερόπλοιο, καθώς αντήλλαξαν πληροφορίες με τον κ. kristoffersen, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Ρόδο, τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

«Η αποφασιστικότητα του Δήμου Ρόδου, η στρατηγική του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου προς την κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του τουριστικού λιμένα Ρόδου, το υψηλό επίπεδο ασφαλείας του λιμένα της Ρόδου, αλλά και η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, φύση, ιστορία, πολιτισμός, υποδομές, οδηγούν στην εκ νέου ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, εδραιώνοντας τη Ρόδο στην αγορά κρουαζιέρας και στις επιλογές προσεγγίσεων των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας για φέτος, καθιστώντας το 2022, έτος – ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Ρόδο» υπογράμμισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

«Για χρονιά ρεκόρ η φετινή για τον Θαλάσσιο Τουρισμό με τη Ρόδο να διαδραματίζει πρωταγωνιστική θέση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΛΤ Βασίλης Παπαοικονόμου

Οι επιβάτες του πλοίου επέλεξαν οι περισσότεροι βόλτα στη Μεσαιωνική Πόλη και στο κέντρο της Ρόδου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στην Λίνδο.

Να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” θα αναχωρήσει στις 6μμ για τα Χανιά και θα προσεγγίσει και πάλι το λιμάνι της Ρόδου την 1η Ιουνίου 2022.