Γ.Χατζημάρκος: "Στην τελική φάση το Έργο της Νέας Σύγχρονης Γέφυρας Κρεμαστής  Τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Στην τελική φάση το Έργο της Νέας Σύγχρονης Γέφυρας Κρεμαστής  Τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία”

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου (μεταξύ 15-30/7), εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί από την πρώτη στιγμή, θα είναι έτοιμη και θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα σύγχρονη γέφυρα της Κρεμαστής, όπως δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου και σε χρόνο ρεκόρ θα είναι έτοιμη να παραδοθεί στους πολίτες.

Είναι η τρίτη γέφυρα που θα εκτελεί σε χρόνους ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, η Περιφερειακή Αρχή.

Οι άλλες δύο είναι η Γέφυρα του Αφάντου και η Γέφυρα του ποταμού Μάκαρη στο Χαράκι.

Το έργο της νέας γέφυρας Κρεμαστής περνά ουσιαστικά πλέον στο τελικό στάδιο. “Η ταχύτητα κατασκευής αυτού του έργου είναι, πραγματικά, εξαιρετική και δεν βλέπουμε την ώρα της παράδοσης της στην κυκλοφορία. Θα τηρήσουμε την εκτίμηση μας, ότι τις πρώτες ημέρες στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα μπορέσουμε να την παραδώσουμε. Για να κλείσει και αυτή η πληγή για την οποία μας έλεγαν ότι δεν γίνεται”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.

Ειδικά για την Γέφυρα της Κρεμαστής, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού του έργου, αφού εκεί τον Νοέμβριο του 2013 χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έχει επισημάνει μεταξύ άλλων σε παλαιότερη δήλωσή του: «Με την κατασκευή της Γέφυρας Κρεμαστής, τελειώνουμε με το χθες και τα απόνερά του».

 

Πηγή RealVoice 99.5