Ανοικτή Επιστολή του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου “Ο Κολοσσός”
Ρόδος

Ανοικτή Επιστολή του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου “Ο Κολοσσός”

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός» απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με κοινοποίηση στο Δήμο Ρόδου και την Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε, ώστε να γνωστοποιήσει τα επικίνδυνα σημεία των περιφερειακών και μη οδών, στους αρμόδιους φορείς με σκοπό την άμεση επίλυσή τους ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση των οδηγών και των επισκεπτών του νησιού μας στους τουριστικούς προορισμούς του νησιού μας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Γνωστοποίηση επικίνδυνων σημείων περιφερειακών και μη δρόμων»

 

Κύριοι,

Είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και οι επισκέψεις των τουριστών στο νησί μας αυξάνονται καθημερινά όπως και οι επισκέψεις τους στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τους βιοτόπους του νησιού (Κοιλάδα των Πεταλούδων, Επτά Πηγές κ. λ).

Ως κλάδος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια σημεία αυξημένης επικινδυνότητας που εντοπίσαμε σε περιφερειακούς δρόμους και μη, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης δρομολογίων προς αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου μετά τον κυκλικό κόμβο των Μασσάρων όπου ένα μέρος του δρόμου, τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας έχει καλυφθεί από βάτους, με αποτέλεσμα όταν δύο λεωφορεία βρεθούν στο ίδιο σημείο διερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις, να μην υπάρχει αρκετός χώρος για την ταυτόχρονη διέλευσή τους.

Ομοίως στο δρόμο που οδηγεί από τη Μονόλιθο προς την Απολακκιά και αντίστροφα. Ακόμη πρόβλημα παρατηρείται από τη λεωφόρο Ρόδου-Καμείρου προς την Κοιλάδα των Πεταλουδών όμως το σημείο αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο καθώς ο δρόμος λόγω της μορφολογίας του εδάφους έχει πολλές στροφές.

Επίσης από την τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Καλαμώνα, τον περασμένο Αύγουστο, τα κλαδιά των καμένων δέντρων έχουν «κρεμάσει» στο δρόμο και κάθε φορά που τα λεωφορεία εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με σκοπό την επίσκεψη των τουριστών στην Κοιλάδα, τα κλαδιά να χτυπούν στις οροφές τους με κίνδυνο να σπάσουν ακόμα και τα παρμπρίζ των λεωφορείων τραυματίζοντας τον οδηγό και τους επιβάτες.

Στα πλαίσια λοιπόν της καλής συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και για να αποφευχθούν τυχών ατυχήματα, περιμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διεύρυνση και βοήθεια χρειαστείτε.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΚΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ