Κρίση του φεριμπότ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας: Τουρκικοί ισχυρισμοί ότι πλοίο κρατήθηκε στη Ρόδο Παρέμβαση από Άγκυρα
Ρόδος

Κρίση του φεριμπότ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας: Τουρκικοί ισχυρισμοί ότι πλοίο κρατήθηκε στη Ρόδο Παρέμβαση από Άγκυρα

Τουρκικό φέριμποτ που διοργανώνει ημερήσιες εκδρομές από τις ακτές της Τουρκίας στη Ρόδο  κρατήθηκε από την Ελλάδα και παρενέβη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένα τουρκικό φεριμπότ, που μετέφερε 120 άτομα από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας στη Ρόδο κρατήθηκε από τις ελληνικές αρχές και δεν του επετράπη να επιστρέψει, με την αιτιολογία της μη εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων του κανονισμού έρευνας και διάσωσης, τον οποίο αναθεώρησε πρόσφατα η Ελλάδα, προσαρμόζοντάς τον σύμφωνα με την τρέχουσα υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική πλευρά έδεσε το πλοίο, στο πλοίο βρίσκονταν εκτός από Τούρκοι, Ισραηλινοί και Βρετανοί πολίτες.

Κινητοποίηση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Μετά την καταγγελία του συμβάντος στις αρχές κινητοποιήθηκε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο άρχισε να αναζητεί λύσεις για το περιστατικό, που παραλίγο να προκαλέσει διπλωματική κρίση, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται οι ελληνικές αρχές κράτησαν το πλοίο με την αιτιολογία ότι υπήρχε πρόβλημα στο λεβητοστάσιο του εν λόγω οχηματαγωγού.

Πηγή: ethnos.gr