Τραγωδία εν πλω: Πέθανε ο 41χρονος υποπλοίαρχος του επιβατηγού «Πρέβελης»
Αστυνομικό

Τραγωδία εν πλω: Πέθανε ο 41χρονος υποπλοίαρχος του επιβατηγού «Πρέβελης»

Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε στο βραδινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», όπου ένας 41χρονος Υποπλοίαρχος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τον κατάπλου από το Λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό ο άτυχος άνδρας δεν αισθάνθηκε καλά και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέσα στο πλοίο, το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι. Εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Τζάνειο, αλλά ήταν πλέον αργά.

Όπως αναφέρει το documentonews ο 41χρονος φέρεται να έπαθε έμφραγμα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά το γεγονός πως δεν εστάλη εναέριο μέσο για την τάχιστη διακομιδή του, παρά μόνο επελέγη η επιστροφή στο λιμάνι, διαδικασία που διήρκησε περίπου μια ώρα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθ. 06, το οποίο είχε νωρίτερα αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα, αιτήθηκε την επιστροφή του στον λιμένα Πειραιά, διότι μέλος πληρώματος είχε ανάγκη άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στον 41χρονο Υποπλοίαρχο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί του πλοίου, ενώ μετά τον ασφαλή κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ στον οικείο λιμένα, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Το πλοίο απέπλευσε για την εκτέλεση προγραμματισμένου του δρομολογίου για λιμένες Μήλου – Θήρας – Ανάφης – Σητείας – Κάσου – Καρπάθου – Διαφανίου – Χάλκης – Ρόδου, με 262 επιβάτες, 56 Ι.Χ οχήματα, 54 Φ/Γ οχήματα και 11 Δ/Κ.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.