Ο Γ. Χατζημάρκος απαντά στον Τουρκικό παροξυσμό: “Κανένα παραλήρημα δε μπορεί να μας εμποδίσει, να εκπληρώνουμε το καθήκον μας στην Πατρίδα”
Περιφέρεια

Ο Γ. Χατζημάρκος απαντά στον Τουρκικό παροξυσμό: “Κανένα παραλήρημα δε μπορεί να μας εμποδίσει, να εκπληρώνουμε το καθήκον μας στην Πατρίδα”

“Εδώ στο Νότιο Αιγαίο, το φυσικό σύνορο Ελλάδας και Ευρώπης είναι και σύνορο Πολιτισμού, είναι σύνορο Δικαίου, είναι “Θερμοπύλες” σεβασμού, αφοσίωσης και πίστης σε έναν κόσμο ειρηνικό. Και φυσικά, κανενός το παραλήρημα δε μπορεί να εμποδίσει τη χαρά από το προνόμιο να εκπληρώνουμε στο ακέραιο το καθήκον μας στην κοινωνία, στην πατρίδα, στην ιστορία”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την παραληρηματική ρητορική της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, με ακραίες δηλώσεις και δημοσιεύματα και τον ισχυρισμό του Τούρκου πρώην αξιωματούχου, και γεωπολιτικού αναλυτή Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος κατηγόρησε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, για … «μειοδοσία» επειδή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έκοψε προσφάτως την «κορδέλα» εγκαινίων σε μονάδα αφαλάτωσης, στο Μαράθι, το νησί των πέντε κατοίκων, το οποίο όπως ισχυρίσθηκε…κατέλαβε η Αθήνα!

Χαρακτηρίζοντας «κατοχικό κυβερνήτη» τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο Γιαλίμ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή δεν αντιδρά στην «κατάληψη» της νησίδας από την Αθήνα. «Ενθαρρυμένη από την αδράνεια του Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα συνεχίζει την εγκατάσταση και τις επενδύσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Η Ελλάδα κατασκεύασε Μονάδα Επεξεργασίας Θαλασσινού Νερού στο Μαράθι Αϊδινίου αξίας 201.500 ευρώ. Με τη λειτουργία του θα καλυφθούν οι απαιτήσεις σε πόσιμο νερό των Ελλήνων πολιτών και των Ελλήνων στρατιωτών που είναι εγκατεστημένοι στο νησί» αναφέρει προκλητικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που χαρακτηρίζει «τουρκικό» το Μαράθι, το οποίο «καταλήφθηκε» από την Ελλάδα το… 2016. «Το νησί Μαράθι Αιδινίου έχει καταχωρηθεί ως τουρκικό στα αρχεία της Τουρκοϊταλικής Συνέλευσης της 4ης Ιανουαρίου 1932 και της Κοινωνίας των Εθνών, αλλά καταλήφθηκε από την Ελλάδα το 2016» λέει.

Πηγή realvoice995.gr