Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη
Ρόδος

Συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου Κάσου με τον υπουργό Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτη

 

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του νησιού, με την δημιουργία νέων έργων υποδομών παράλληλα με τις καθιερωμένες πλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες, την μεγάλη μάστιγα της δημόσιας διοίκησης προέβη σε μια σειρά συναντήσεων εργασίας με ανώτερα διοικητικά στελέχη και υπουργούς της Κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό αρχικά επισκέφτηκε τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη στο γραφείο του όπου σ’ ένα απόλυτα θερμό κλίμα έθεσε υπόψη του Υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως Δημοτική Αρχή. Τα ζητήματα αυτά αφορούν
α) Την ένταξη του έργου « Μελέτη και αποκατάσταση ζημιών ολόκληρου του οδικού δικτύου του νησιού και ασφαλτόστρωση 16.285 μέτρων μεταξύ των οικισμών με Π.Υ ύψους 3.377.210 €, σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών
β) Τη στελέχωση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και την έκδοση προκήρυξης πρόσληψης μόνιμου κτηνιάτρου
γ) την εκτέλεση του έργου της περίφραξης του Δημοτικού Αερολιμένα Η.Ν. Κάσου «Μ. Μαλλιαράκης»
δ) Την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με την αποδοχή όλων των αιτημάτων του Δήμου της Η.Ν. Κάσου (ήδη έχουν εγκριθεί προτάσεις ύψους € 2 εκ. περίπου).
Ο κ. Γεραπετρίτης άμεσα ανταποκρινόμενος στην έκκληση παρέμβασης του Δήμαρχου της Η.Ν. Κάσου, προέβη στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κατά περίπτωση αρμόδιους Υπουργούς εξασφαλίζοντας την δέσμευση τους για άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις τους.
Στη συνάντηση παρόν ήταν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών παροικιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιά, Γιάννης Φραγκούλης που αναφέρθηκε στα προβλήματα της Δωδεκανησιακής παροικίας της Αττικής .