Επίσκεψη της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ στο Νοσοκομείο Ρόδου
Ρόδος

Επίσκεψη της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της ΝΔ στο Νοσοκομείο Ρόδου

 

ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ: Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου (Δ.Ε.Ε.Π.) Νέας Δημοκρατίας Ευτυχία Χαραλαμποπούλου εκ μέρους όλων των μελών της Οργάνωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, μαζί με τον Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Αντώνιο Γιαννικουρή, την Υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής και ισότητας φύλων Αικατερίνη Διακίδη και τον Υπεύθυνο του Τομεά Υγείας Μάριο Κλωνάρη, όπου παρέδωσαν δώρα για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική.

Τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόριος Ρουμάνης και η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Ειρήνη Παπανικήτα, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την προσφορά αυτή.

Από όλους διεπιστώθη η αναβαθμισμένη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, χάρη και στις προσπάθειες της Διοίκησης, της Διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής Ειρήνη Παπανικήτα και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού .

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης , συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με επίκεντρο έναν απολογισμό δύο ετών , που αφορά το χρονικό διάστημα της Διοίκησης του Γρηγόρη Ρουμάνη, με πολύ σημαντικό έργο, το οποίο καταδεικνύει όσα κατάφεραν η Κυβέρνηση , η Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εν μέσω πανδημίας, τις προσλήψεις που έχουν γίνει και όσες προγραμματίζονται να γίνουν, την ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή , τη σημαντική βελτίωση της λειτουργίας που έχει επιτευχθεί στα Κέντρα Υγείας και γενικότερα όσα ακόμα απαιτούνται να υλοποιηθούν για την ενίσχυση του Τομέα Υγείας στο πλαίσιο ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη λειτουργίας μονάδας νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με ξενάγηση στους χώρους που ήδη υπάρχουν στο χώρο του Νοσοκομείου και ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία αυτή.

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου (Δ.Ε.Ε.Π.) Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως όλα όσα συζητήθηκαν για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με έγγραφη πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας μέσω της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, δήλωσε ότι η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία και με τους Βουλευτές της παράταξης, είναι σε επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία καταβάλει προσπάθεια για την ικανοποίηση των αναγκών σε θέματα υγείας.

Οι ανάγκες βέβαια αυτές δεν ανταποκρίνονται στην έκταση που παρουσιάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης στα αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, παραγνωρίζοντας ότι ορισμένες ελλείψεις οφείλονται σε εγγενείς δυσχέρειες , οι οποίες και επί δικής τους κυβερνητικής θητείας υπήρχαν σε μεγαλύτερο βαθμό!

Ιδιαίτερα ευχάριστο νέο αποτελεί η είδηση της μετατροπής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης σε Κέντρο Υγείας Σύμης το οποίο ασφαλώς

σηματοδοτεί την αναβάθμιση των παροχών υγείας, η οποία θα ωφελήσει τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Είναι καθήκον όλων μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του Τομέα Υγείας στα νησιά μας, αναγνωρίζοντας όμως παράλληλα το σπουδαίο έργο που έχει επιτευχθεί κάτω από πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες και αξιολογώντας αυτό πέρα από κομματικές ταυτότητες και φυσικά χωρίς διάθεση λαϊκισμού.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας Δωδεκανήσου (Δ.Ε.Ε.Π.)

Νέας Δημοκρατίας

 

Η Πρόεδρος

 

Ευτυχία Γ. Χαραλαμποπούλου