Γ.Χατζημάρκος: "Μονάδα Αφαλάτωσης απέκτησε το Μαράθι Ένας ακόμα μικρός παράδεισος, από τους πολλούς της Περιφέρειάς μας και στεκόμαστε με πολύ σεβασμό στις ανάγκες του και την προοπτική του"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Μονάδα Αφαλάτωσης απέκτησε το Μαράθι Αυτό το έργο, είναι από τα μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα που έχουμε εκτελέσει, όμως η αξία του δεν μπορεί να περιγραφεί με αριθμούς”

Μονάδα αφαλάτωσης, παραγωγής 30 κ.μ. ημερησίως πόσιμου νερού, απέκτησε  η νησίδα Μαράθι – με πληθυσμό απογραφής μόλις 5 κατοίκους – που βρίσκεται κοντά στην Πάτμο.

Η εγκατάστασή της δίνει  τέλος στην αγωνία των ελάχιστων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού για την επάρκεια νερού.

Το έργο αφορά στην προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης, στη διενέργεια υδροληψίας μέσω γεώτρησης για την απομόνωση του θαλασσινού νερού και στη δημιουργία δικτύου μεταφοράς του νερού από γεώτρηση στη μονάδα αφαλάτωσης και από εκεί, στην ήδη υπάρχουσα κεντρική δεξαμενή του νησιού.

Η μονάδα αφαλάτωσης θα ηλεκτροδοτείται με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σταθμό.

Το έργο, προϋπολογισμού 201.500 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από τους ευρωπαϊκούς πόρους, του ΕΣΠΑ 2014-2020, της Περιφέρειάς Ν.Αιγαίου  και σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου, στον οποίο ανήκει το νησί, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
                   Μονάδα Αφαλάτωσης απέκτησε  το Μαράθι
Γ.Χατζημάρκος: "Μονάδα Αφαλάτωσης απέκτησε το Μαράθι Ένας ακόμα μικρός παράδεισος, από τους πολλούς της Περιφέρειάς μας και στεκόμαστε με πολύ σεβασμό στις ανάγκες του και την προοπτική του"

Γ.Χατζημάρκος :”Το Μαράθι είναι ένας ακόμα μικρός παράδεισος, από τους πολλούς της Περιφέρειάς μας και στεκόμαστε με πολύ σεβασμό στις ανάγκες του και την προοπτική του».

“Αυτό το έργο, είναι από τα μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα που έχουμε εκτελέσει, όμως η αξία του δεν μπορεί να περιγραφεί με αριθμούς.
Είναι το χρέος που πληρώνεται, η ζωή που σέβεται και το μέλλον που υπόσχεται”
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :
“Την μονάδα αφαλάτωσης στο Μαράθι, εγκαινιάσαμε χθες μαζί με τον Δήμαρχο Πάτμου Λευτέρη Πέντε.
Το Μαράθι έχει πληθυσμό απογραφής μόλις 5 κατοίκους. Είμαστε εκεί.
Αυτό το έργο, είναι από τα μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα που έχουμε εκτελέσει, όμως η αξία του δεν μπορεί να περιγραφεί με αριθμούς.
Είναι το χρέος που πληρώνεται, η ζωή που σέβεται και το μέλλον που υπόσχεται.
Και η δική μας, απόλυτη, δέσμευση ότι σε αυτά τα νησιά θα είμαστε πάντα δίπλα τους”