Γ.Χατζημάρκος: "Οι γνωστοί συκοφάντες χυδαιολογούν ασύστολα καθημερινά, μία ομάδα πικραμένων που ζούσαν ως κρατικοδίαιτοι και κάποιοι ξεβολεύονται. Το δικό μας μήνυμα είναι ότι δεν εκβιαζόμαστε"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: “Οι γνωστοί συκοφάντες χυδαιολογούν ασύστολα καθημερινά, μία ομάδα πικραμένων που ζούσαν ως κρατικοδίαιτοι και κάποιοι ξεβολεύονται. Το δικό μας μήνυμα είναι ότι δεν εκβιαζόμαστε”

Η προστασία του Δημόσιου Χώρου και οι επιπτώσεις του διαχρονικού φαινομένου της κατάληψής του στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, πρόκειται να συζητηθεί, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα τίθεται σε μια περίοδο που, από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα, που επιδεικνύουν επιλεκτική ευαισθησία, μπροστά στο φαινόμενο της αυθαιρεσίας στη Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά, επιχειρείται η πολιτική του εκμετάλλευση.

Λάβρος εναντίον όσων επιχειρούν να εμπλέξουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήταν μιλώντας στον Real Voice και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” ο κ. Χατζημάρκος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι διδάκτορες της παραπληροφόρησης, του ψεύδους και της συκοφαντίας προσπαθούν επίμονα να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα που καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή δεν έχουν με το θέμα, εξυπηρετώντας καταφανώς άλλες σκοπιμότητες και επιδιώξεις», ενώ την αρμοδιότητα για την υλοποίηση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των αυθαιρέτων έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία διαθέτει προϋπολογισμό, θεσμικό πλαίσιο και προσωπικό γι’ αυτή τη δουλειά.

https://realvoice995.gr/2022/04/18/g-chatzimarkos-oi-pikramenoi-kratikodiaitoi-pou-xevolevontai-na-lavoun-to-minyma-oti-i-perifereiaki-archi-den-ekviazetai/

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι «μία ομάδα πικραμένων που ζούσαν ως κρατικοδίαιτοι ξεβολεύονται, αλλά το δικό μας μήνυμα είναι ότι δεν εκβιαζόμαστε. Τα «παπαγαλάκια» είναι υποκινούμενα από συγκεκριμένα συμφέροντα, με επιλεκτική μνήμη απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που γίνονταν για δεκαετίες από τους πολιτικούς τους φίλους», είπε σχετικά.

“Η χυδαιότητα στοχοποίησης γίνεται με επαγγελματικό τρόπο στη διάδοση του ψέματος και της συκοφαντίας και επιδίδονται καθημερινά στο αγαπημένο τους άθλημα. Οι γνωστοί συκοφάντες χυδαιολογούν ασύστολα καθημερινά, μία ομάδα πικραμένων που ζούσαν ως κρατικοδίαιτοι και κάποιοι ξεβολεύονται. Το δικό μας μήνυμα είναι ότι δεν εκβιαζόμαστε!”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Επιπλέον ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε τα εξής:

“Έχει ξεφύγει η κατάσταση, σε μία χώρα η οποία το αντιμετώπιζε αρχικά με αμηχανία και στη συνέχεια έκλεινε το μάτι στην αυθαιρεσία σε κεντρικό επίπεδο διακομματικά και διαχρονικά. Βλέπετε ότι η κάθε κυβέρνηση που περνάει από τη χώρα, βγάζει ένα νέο νομοσχέδιο σχετικά με την ρύθμιση- νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει στην κοινωνία μία αίσθηση ατιμωρησίας και μία εμπέδωση ενός συστήματος ανομίας και βεβαίως αυτό όλο και μεγαλώνει και τα νησιά μας είναι ελκυστικός τόπος για αυθαιρεσία γιατί έχουν παραλίες, έχουν μεγάλη οικονομική δραστηριότητα, λόγω του τουρισμού και βλέπετε ότι δεν περιορίζεται μόνο στις παραλίες όπου και εκεί η μεγάλη ελκυστικότητα για εμπορικές δραστηριότητες έχει οδηγήσει σε μία γιγάντωση του φαινομένο, αλλά είναι πάσης φύσεως του φαινομένου αυθαιρεσίας, από την κατάληψη πλατειών, οδοστρωμάτων κλπ. Αυτή τη στιγμή πραγματικά επικρατεί μία κατάσταση η οποία μας στεναχωρεί πάρα πάρα πολύ.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην άσκηση κανενός είδους ελέγχου ή επιβολής ποινών ή υλοποίησης πρωτοκόλλων κατεδάφισης όμως αυτό για ένα κομμάτι του τοπικού πολιτικού συστήματος φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου.

Είναι οι γνωστοί διδάκτορες της παραπληροφόρησης, έχουμε φανατικούς εραστές της συκοφαντίας στον τόπο μας, στο τοπικό πολιτικό σύστημα δυστυχώς και θα δείτε ότι ακόμα και βουλευτές κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή, βουλευτές οι οποίοι προφανώς γνωρίζουν ή εκτός κι αν είναι τόσο ανόητοι και δεν έχουν ιδέα περί του νομοθετικού πλαισίου. Η ΠΝΑΙ δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τα Πρωτόκολλα κατεδάφισης και εκείνοι ρωτάνε με 6, 7, 8, 9, 10 ερωτήσεις τι κάνει η Περιφέρεια για το φαινόμενο αυτό. Αυτή όλη η υποκρισία, η στοχοποίηση, η χυδαιότητα -γιατί περί χυδαιότητας πρόκειται όταν εμμένεις με έναν τόσο επαγγελματικό τρόπο στη διάδοση του ψέματος και της συκοφαντίας, ότι πραγματικά μόνο πολιτικά χυδαίος μπορεί να χαρακτηριστείς. Βλέπετε ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται μία συζήτηση από συγκεκριμένους κύκλους σε σχέση με την αυθαίρετη δόμηση στα νησιά μας και στοχοποιείται ο μοναδικός οργανισμός, ο όποιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, την ώρα που αυτός που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τα ζητήματα αυτά, δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του φορέα που είναι αρμόδιος για την υλοποίηση των πρωτοκόλλων. Είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία έχει προϋπολογισμό έχει θεσμικό πλαίσιο και έχει και προσωπικό για αυτή τη δουλειά. Και όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι επαναλαμβάνω του τοπικού πολιτικού συστήματος που μιλάνε μόνο για την Περιφέρεια που δεν έχει ούτε προσωπικό, ούτε καμία αρμοδιότητα και καθόλου πόρους. Αυτοί οι μετρ της παραπληροφόρησης, επαγγελματίες του ψεύδους, της συκοφαντίας εδώ επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα και θεσμικά θα τους καλέσουμε στο περιφερειακό συμβούλιο να ακούσουμε επιτέλους αν αυτοί έχουν να μας πούνε κάτι. Εμείς αγωνιούμε για το φαινόμενο αυτό, έχουμε πρόταση και θα την καταθέσουμε σήμερα στο Περιφερειακό”.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε αναφορικά με την επίθεση που δέχεται η περιφερειακή αρχή για περιβαλλοντικά ζητήματα, ότι “Αυτή η Περιφερειακή αρχή βρίσκεται συχνά- πυκνά στο στόχαστρο μιας ομάδας πικραμένων, οι οποίοι ζούσαν ως κρατικοδίαιτοι και πολιτικά και οικονομικά κάποιοι απ’ αυτούς και σίγουρα οποτεδήποτε κάνουμε μία παρέμβαση εμείς περιβαλλοντική ή κάνουμε μια αλλαγή στη φιλοσοφία κάποιοι ξεβολεύονται και αρχίζουν τις επιθέσεις, γιατί νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να μας επηρεάσουν το δικό μας μήνυμα είναι ότι δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν.

Σε ζητήματα περιβάλλοντος αυτή η Περιφερειακή αρχή είναι η πρώτη η οποία έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και δημοπρατήσει το μεγαλύτερο αριθμό περιβαλλοντικών έργων στην ιστορία των νησιών, γιατί περιβαλλοντικό έργο είναι και το νερό, είναι το Φράγμα Γαδουρά, περιβαλλοντικά έργα είναι και οι βιολογικοί σε νησιά που δεν είχανε ποτέ, όπως η Σίφνος, η Χάλκη, η Σύμη, η Νίσυρος, η Πάτμος, πάρα πολλά μπορώ να σας πω.

Στο ζήτημα των απορριμμάτων και πριν από την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νοτίου Αιγαίου πάλι είχαμε σηκώσει στην πλάτη μας έργα των νησιών μας, στο πλαίσιο της “πλάτης” που βάζουμε να το πω έτσι στους δήμους μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το τεχνικό τους πρόγραμμα. Με την ίδρυση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, πρόσφατα σε ένα μεγάλο συνέδριο στην Αθήνα ήμασταν το παράδειγμα προς μίμηση, ένας μεγάλος αριθμός δεκάδων έργων τα οποία επί 20ετίες ήτανε σε επίπεδο συζήτησης, ξεκόλλησαν, δρομολογήθηκαν. Προχθές στη Ρόδο έκλεισε η πρώτη φάση του Διεθνούς διαγωνισμού για το ΣΔΙΤ της Ρόδου. Καταθέσαμε για χρηματοδότηση το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην ιστορία του νησιού και σας αποκαλύπτω ότι τελειώσαμε τη μελέτη και για τα δύο απόβλητα, τα οποία επίσης υποβάλλαμε για χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες μας προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Όποτε βγαίνουμε έξω για ελέγχους επιβάλλουμε ποινές γινόμαστε αντικείμενο επιθέσεων, γιατί κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο και από στημένες μιντιακές παρεμβάσεις νομίζουν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν.

Θα το πω δεκάδες φορές ότι δεν εκβιαζόμαστε. Θυμάστε με τον ηλεκτροφωτισμό της Ρόδου: χυδαία πρωτοσέλιδα, οργανωμένη επίθεση, “παπαγαλάκια” στημένα, προσφυγές στη Δικαιοσύνη, 4-5 μηνύσεις, σύρθηκαν συνεργάτες μας, οι πάντες αθώοι πανηγυρικά, πορίσματα και από ελεγκτικά συνέδρια και από εισαγγελείς, επαναλαμβάνω τρεις εισαγγελείς και στο νερό και στον ηλεκτροφωτισμό, τώρα και στα σκουπίδια. Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι κινούνται σε ένα συγκεκριμένο χώρο αρχίζουν τους εκβιασμούς. Δεν καταλαβαίνουμε εμείς απ’ αυτά: όσοι ξεβολεύτηκαν, οι συνήθεις ύποπτοι οι οποίοι ζούσαν στις παρυφές αυτού του συστήματος και πολιτικά και οικονομικά να λάβουν το μήνυμα ότι αυτή η Περιφερειακή αρχή δεν χαρίζεται!

Στα ζητήματα περιβάλλοντος κάνουμε τη δουλειά μας με απόλυτη ευπρέπεια με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα έχουμε σηκώσει πάνω μας το μεγαλύτερο σταυρό σε περιβαλλοντικά έργα που έχει σηκωθεί ποτέ σε αυτό τον τόπο, βάζουμε τάξη και προχωράμε

Καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος υποστήριξε ότι “επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα από στημένες παρεμβάσεις θεωρούν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν. Τα “παπαγαλάκια” στημένα, είναι υποκινούμενα από συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από αυτά. Είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Το μήνυμά μας λοιπόν, προς αυτούς είναι ξεχάστε τη φωνή σας όπως την ξέρατε. Η ευαισθησία σας είναι εμπόρευμα το οποίο πωλείται, και η δική μας δεν πωλείται. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”, είπε καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος.

 

Πηγή    realvoice995.gr