Τα μάτια της ΕΥΠ στα Δωδεκάνησα για κατασκόπους
Αστυνομικό

Τα μάτια της ΕΥΠ στα Δωδεκάνησα για κατασκόπους Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας σε “σαφάρι” πρακτόρων της Άγκυρας

Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας σε “σαφάρι” πρακτόρων της Άγκυρας

Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας και οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, παρακολουθούν αριθμό ατόμων υπόπτων για συλλογή πληροφοριών υπέρ της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, κάτι που ξεκίνησε εντατικά το 2020 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σήμερα ο Ερντογάν επισκεπτόμενο τουρκική στρατιωτική μονάδα στα σύνορα ανέφερε:¨Τα βιβλία ιστορίας μας αναφέρουν  ως στρατιωτικό έθνος-καταγράψαμε έπη σε Αιγαίο και Μεσόγειο”, καταδυκνύοντας επικίνδυνες τάσεις για δράση.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε σε πλήρη εξέλιξη έναν ακήρυχτο “πόλεμο κατασκόπων” με φόντο την περιοχή των Δωδεκανήσων.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν, όπως όλα δείχνουν μέσω ενός «δικτύου πρακτόρων» να παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη οι ελληνικές αρχές, αναζητούν τα άτομα αυτά.

Επίσης σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, “Τούρκοι πολίτες με την ευλογία του καθεστώτος Ερντογάν, απαιτώντας να αποζημιωθούν για την έκταση του γηπέδου του Διαγόρα Ρόδου, η οποία κατά τους ίδιους ανήκε στον Παππού της οικογένειας που ζει σήμερα στην Τουρκία, όταν αυτός ήταν κάτοικος του νησιού επί ιταλικής κατοχής.

Δεν πρόκειται για κάτι απλό, αλλά για ένα τρομερό μηχανισμό διεκδίκησης “περιουσιών” Τούρκων που ζούσαν σε περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα, τα οποία έως το 1948 ανήκαν στην Ιταλία.

Για την ιστορία, οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι «Τούρκοι» στην καταγωγή, διότι δεν τους αναφέρει η συνθήκη της Λωζάνης, αφού τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1948 με τα δεδομένα που ανέφερε η ιταλο-τουρκική συνθήκη του 1912, όταν τα νησιά είχαν περιέλθει στην κατοχή της Ρώμης.

Στην ουσία οι μουσουλμάνοι που ζουν σε αυτά τα νησιά, είναι Έλληνες πολίτες, αλλά με την συνδρομή της τουρκικής κυβέρνησης, απαιτούν να εφαρμόζεται ο τουρκικός νόμος επί ελληνικού εδάφους, σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, ενώ θέλουν να μην συμμετέχουν στην εφαρμογή των φορολογικών νόμων που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Κύρια προσπάθεια της Άγκυρας είναι να εγείρει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα για να το ανταλλάξει πιθανόν με κάτι άλλο στην συνέχεια έχοντας πάντα κατά νου το Καστελόριζο.

 

Η Τουρκία με ύποπτο σχέδιο απειλεί συνεχώς τα νησιά μας φωνασκώντας δήθεν για αποστρατικοποίηση, ενώ οι προκλήσεις πυκνώνουν ολοένα σε μια περίοδο που κλίμα είναι ήδη τεταμένο με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε 3 μέρες, είχαμε 19 υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από νησιά μας, που αποτελεί τρομακτικό αριθμό, εγείροντας ανησυχίες για τα σχέδια των Τούρκων το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, πριν από οποιαδήποτε αμφιλεγόμενη κίνηση ενός κράτους έναντι άλλου, προηγείται ευρεία προπαγάνδα, απειλές, και σωρεία επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών, για τον επιδιωκόμενοι σκοπό.

Έτσι οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ενέργειας, ετοιμάζονται να κεφαλαιοποιήσουν το απροσδόκητο για την ελληνική πλευρά, πολύ καλό κλίμα που παρουσίασε η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ με την πρόσφατη επίσκεψη της, αλλά και με την σειρά δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων, και να προβούν σε αποστολή πλωτού γεωτρύπανου, με στόχο να οροθετήσουν τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις τους στο Αιγαίο.

Η χώρα μας, ευρίσκεται εν μέσω μιας περίεργης συγκυρίας, στην οποία από την μία πλευρά έχουμε τον άγριο πόλεμο ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς, και από την άλλη την Τουρκία να ετοιμάζεται να αμφισβητήσει ελληνικά ύδατα και ΑΟΖ, με υβριδικά μέσα και πρακτικές, έχοντας προς το παρόν και την ανοχή της δύσεως, που είναι πλήρως απασχολημένης με την Ουκρανία, και εδώ είναι το πιο επικίνδυνο σημείο της όλης κατάστασης.
Η τουρκική επιθετικότητα και οι συνεχείς αναφορές της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα επιφυλακής στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που παρατηρούν τα πάντα έτοιμες να επέμβουν.

Πηγή pentapostagma.gr