Γ.Χατζημάρκος στο 4ο ΣΔΙΤ Forum: "Τα νησιά μας στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων γυρίζουν σελίδα"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος στο 4ο ΣΔΙΤ Forum: “Τα νησιά μας στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων γυρίζουν σελίδα”

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργιος Χατζημάρκος μίλησε στο 4ο ΣΔΙΤ Forum με τίτλο «Η άνοδος των ΣΔΙΤ μετά την πανδημία».

Νότιο Αιγαίο: Οι πρώτες ολοκληρωμένες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων

Ο κ. Γιώργιος Χατζημάρκος   παρουσίασε   τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Ρόδου αλλά και της Θήρας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ.

Η μονάδα της Ρόδου, που θα προπορευτεί από πλευράς χρόνου, είναι ένα πολύ μεγάλο έργο με στόχο να αντιμετωπίσει προβλήματα που ταλάνιζε το νησί επί δεκαετίες. Αντίστοιχα, η μονάδα που θα κατασκευαστεί στη Σαντορίνη αναμένεται επίσης να λύσει το θέμα των απορριμμάτων που υποβάθμιζε μέχρι σήμερα τον περιβαλλοντικό πολιτισμό του πολυσύχναστου νησιού.

Για τη σημασία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Θήρας  τοποθετήθηκε και  ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Αντώνης Σιγάλας.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου με ανάρτηση του στα social media επισημαίνει τα εξής :
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που στέκονται
“Στο 4ο ΣΔΙΤ FORUM, χθες, είχα την τιμή να παρουσιάσω τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Κεντρικό θέμα οι Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα, που έχουν δρομολογηθεί από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου αλλά και όλα τα υπόλοιπα περιβαλλοντικά έργα που έχουν σχεδιασθεί στα νησιά μας.
Κόντρα στις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου αλλά και στον λαϊκισμό που καλλιεργείται από ορισμένους πολιτικά ανώριμους, η δουλειά μας είναι, πανελλήνια, ορατή και το κυριότερο, καθοριστική για το περιβαλλοντικό μέλλον των νησιών μας.
Μαζί με ένα ακόμα μέλος της διοίκησης του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, παρουσιάσαμε τις επιλογές και αποφάσεις μίας διοίκησης που ανέλαβε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο στην πιο δύσκολη περιοχή της Ελλάδας.
Τα νησιά μας, στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, γυρίζουν σελίδα.
Στην πράξη, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί στα λόγια και στην μικροπολιτική άλλοι είναι καλύτεροι.
Σήμερα, κλείνει και η Α’ Φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, με την μέθοδο ΣΔΙΤ, της Ρόδου.
Γιατί, στο Νότιο Αιγαίο, κάθε μέρα είναι μέρα δουλειάς με αποτύπωμα κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό”