Ο Μιχάλης Χατζηιωάνου 1ος στον 7ο Μαραθώνιο Ρόδου

Πρώτος νικητής στον 7ο Μαραθώνιο Ρόδου αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, κάτοικος Σύμης, ο οποίος τερμάτισε νωρίτερα από όλους τους  συναθλητές του.

Ο Δωδεκανήσιος δρομέας, αθλητής του παλιού πρωταθλητή Χρήστου Παπαχρήστου μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής του και τον τερματισμό του δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που τερμάτισα πρώτος σε αυτή τη διαδρομή και αφιερώνω τη νίκη μου στην πατρίδα μου τη Σύμη, στον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο, στους ανθρώπους της οικογένειας μου που ζουν στον Πανορμίτη.

Ξεκίνησα αργά τον αθλητισμό στα 28 μου χρόνια κάνω ένα δύσκολο πρόγραμμα που δεν ευνοούν οι συνθήκες στην περιοχή που ζω γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαδρομή.

Ξυπνάω το πρωί κάνω προπόνηση, πηγαίνω στη δουλειά μου, ύστερα συνεχίζω την προπόνηση για να πετύχω αυτό που έχω σαν όραμα. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν και ελπίζω ότι θα συνεχίσω σε αυτό το δρόμο”.

Συγχαρητήρια στο νικητή έδωσε και ο προπονητής του Χρήστος Παπαχρήστος ο οποίος είπε ότι αισθάνεται πάρα πολύ ικανοποιημένος που ένας αθλητής του τερμάτισε πρώτος στο συγκεκριμένο μαραθώνιο και επεσήμανε ότι οι συνθήκες δεν είναι εύκολες για τον Μιχάλη Χατζηιωάννου, καθώς στο νησί που γυμνάζεται και προπονείται υπάρχει μόνο μία διαδρομή 800m και γι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψει το προπονητικό του πρόγραμμα” και συμπλήρωσε “είναι ένα σκληρό παιδί που ξεκίνησε αργά τον αθλητισμό αλλά είναι αθλητής με προσωπικότητα και πείσμα”.

AΠΕ/ΜΠΕ