Περιφέρεια

Ημερίδα :”Γνωρίζω τη θάλασσα και το σώμα μου Κολυμπώ με ασφάλεια”

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς σε συνεργασία με τον Α.Σ. Ιππόκαμπος Κολυμβητές Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ & ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ = ΚΟΛΥΜΠΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ».
Στόχος της ημερίδας είναι η πολύπλευρη ενημέρωση του πληθυσμού για την ασφαλή κολύμβηση στις υπέροχες θάλασσες μας και για το λόγο αυτό θα πλαισιωθεί από πολλαπλές προσεγγίσεις:
• Τι συμβαίνει στο σώμα μας την ώρα της κολύμβησης; Κανόνες και οδηγίες για ασφαλή κολύμβηση από διάφορες ομάδες του πληθυσμού και τα οφέλη της: Πρωτόπαπας Βασίλειος, Καρδιολόγος, Euromedica.
• Οδηγίες προς πολίτες: ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες σε περίπτωση που κινδυνεύει κάποιος στη θάλασσα, πως το καταλαβαίνουμε, ποια είναι τα κατάλληλα πλευστικά μέσα.
Οδηγίες για γονείς με μικρά παιδιά. Βουτιές και κυμματισμός: τι να προσέχουμε: Εκπρόσωπος Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου.
• Παρουσίαση της κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων, στοιχεία για το ολυμπιακό άθλημα, διαφορές με την κολύμβηση στην πισίνα, κ.α.: Παλληκαράς Επαμεινώνδας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνος του Κολυμβητικού Συλλόγου PENGUINS.
• Προτεινόμενη διατροφή για αθλητές κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων, χειμερινούς κολυμβητές, κολυμβητές προχωρημένης ηλικίας με παθολογικά προβλήματα & διατροφή πριν την κολύμβηση: Kοντογιάννου Τσαμπίκα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επιστημονική υπεύθυνη του “Λόγω διατροφής Ρόδου”.
• Γνωριμία με τα ενδημικά θαλάσσια είδη, οδηγίες για την προστασία της θάλασσας και ποιες είναι οι επιπτώσεις από τη μόλυνση των θαλασσών στα θαλάσσια είδη: Κονδυλάτος Γεράσιμος, Ιχθυολόγος-Τεχνολόγος, Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου ΕΛΚΕΘΕ.
Την εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας θα κάνει ο κος Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, ο οποίος θα παρουσιάσει το εγχείρημα του να κολυμπήσει από τη Ρόδο μέχρι τον Πανορμίτη, τον Νοέμβριο 2022.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 και ώρα 18.30 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (αίθουσα Γ. Καραγιάννης, Γρηγορίου Λαμπράκη 8, Ρόδος) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.
Λόγω της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID19 οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και η είσοδος επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που υπάρχει α) στη σελίδα του Επιμελητηρίου www.ebed.gr

στις δραστηριότητες β) στη σελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr

στις ανακοινώσεις γ) είτε απευθείας στη διεύθυνση: https://forms.gle/ZwjwhF5jLCW11b1e6