Στον Γαστρονομικό Τουρισμό και στην ανάδειξη των Τοπικών Προϊόντων «επενδύει» ο ΠΡΟΤΟΥΡ
Δήμος

Στον Γαστρονομικό Τουρισμό και στην ανάδειξη των Τοπικών Προϊόντων «επενδύει» ο ΠΡΟΤΟΥΡ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου την Παρασκευή 1η Απριλίου η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΡΟΤΟΥΡ με τίτλο “Οικοδομώντας το μέλλον των Προορισμών στη νέα εποχή: Αυθεντικότητα, Εμπειρίες, Γαστρονομία και τοπικές Συνεργασίες”.

Στην εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, αναλύθηκαν από διεθνούς κύρους ομιλητές, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Τουριστικοί Προορισμοί στη “νέα εποχή” και πώς οι τάσεις για αυθεντικότητα, εμπειρίες και Γαστροτουρισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα από τοπικές συνέργειες που μεγιστοποιούν αλλά και διαχέουν το τουριστικό εισόδημα.

Ειδικότερα, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και η προώθηση της χρήσης των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, καθώς και η προβολή και η ενημέρωση των επισκεπτών για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι ίδιοι τα προϊόντα αυτά τόσο εκτός ξενοδοχείων όσο και στον τόπο τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ΠΡΟΤΟΥΡ.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Οργανισμού, κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης δεν θα σταματήσουν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή μόνο στην ημερίδα που διεξήχθη, αλλά σύντομα θα διοργανωθεί εκστρατεία «γνωριμίας» των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου και του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου τόσο με τους ντόπιους παραγωγούς για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όσο και με μεθοδολογίες που θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να αξιοποιούν επικοινωνιακά τη χρήση της τοπικής γαστρονομίας.

Θα ακολουθήσει ειδική πρόσκληση προς παραγωγούς και επιχειρηματίες του τουρισμού μαζί με την δημοσίευση των βασικών συμπερασμάτων της ημερίδας και σχετικών προδιαγραφών στο αμέσως προσεχές διάστημα.