Ενημερωτικές σημειώσεις για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Συλλόγων
Περιφέρεια

Ενημερωτικές σημειώσεις για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Συλλόγων

Διαδικασία πραγματοποίησης Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στους αθλητικούς συλλόγους και Χορήγηση Βεβαίωσης Θεώρησης Βιβλίων για την Γ.Γ.Α. από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών οι αθλητικοί σύλλογοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητήριο – Πλατεία Ελευθερίας 1 (1ος Όροφος – Γραφείο 6), Τηλ.:2241360577 – 2241360635, Βασιλική Κούκου, Γεώργιος Πάττας,
email:
g.pattas@rho.pnai.gov.gr v.koukou@rho.pnai.gov.gr.
Εκεί θα πρέπει να προσκομίζουν για θεώρηση τα παρακάτω βιβλία (ενημερωμένα) που οφείλει να τηρεί κάθε αθλητικός σύλλογος (εκτός από τους Σκοπευτικούς Συλλόγους που πρέπει να τηρούν πρόσθετα βιβλία):
1. Μητρώο μελών
2. Πρωτόκολλο Αλληλογραφίας
3. Βιβλίο περιουσιακών στοιχείων
4. Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων
5. Πρακτικά Διοικητικού Συμβουλίου
6. Βιβλίο εσόδων – εξόδων/Ταμείου (Γραμμάτια Είσπραξης & Εντάλματα Πληρωμών)
Εκτός των ανωτέρω, θα πρέπει να καταθέτουν και το καταστατικό τους -αν δεν έχει κατατεθεί ποτέ στην Υπηρεσία – ή το τελευταίο τροποποιημένο καταστατικό εάν έχει γίνει τροποποίηση) μαζί με τα απαραίτητα έντυπα που θα σας χορηγήσει το εν λόγω τμήμα ως εξής:
* Η Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση και το Έντυπο 1 συμπληρώνονται και κατατίθενται πριν τις εκλογές μαζί με όλα τα βιβλία του Συλλόγου.
* Μετά τις εκλογές, τα υπόλοιπα έντυπα μαζί με το Βιβλίο Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων και το Βιβλίο Πρακτικά Διοικητικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχαιρεσίες για τα όργανα του αθλητικού
σωματείου, καθώς και για την εκλογή των αντιπροσώπων του σωματείου σε υπερκείμενες αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικαστικός αντιπρόσωπος (ύστερα από αίτηση του σωματείου στον Δικηγορικό Σύλλογο της Περιφέρειας του οποίου εδρεύει το σωματείο).
Κάθε χρόνο στην αρχή του έτους (και οποτεδήποτε μέσα στην
διάρκεια του έτους αν δεν το έχουν κάνει ήδη) οι Αθλητικοί Σύλλογοι καταθέτουν (μέσω e-mail) στο Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Οικονομικό Απολογισμό του έτους που πέρασε, Προϋπολογισμό για το νέο έτος και Ειδικό Απολογισμό ετήσιας επιχορήγησης ή χρηματοδότησης από την Γ.Γ.Α., λαμβάνοντας ηλεκτρονικά αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης τους.
Οι Αθλητικοί Σύλλογοι για να πάρουν Βεβαίωση Θεώρησης Βιβλίων προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα πρέπει να προσκομίζουν τα ανωτέρω βιβλία συμπληρώνοντας το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης που το χορηγεί το εν λόγω Τμήμα.
Τα απαραίτητα έντυπα προκειμένου να πραγματοποιήσουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. οι αθλητικοί σύλλογοι μπορούν να τα προμηθεύονται στέλνοντας e-mail στις ανωτέρω ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Τμήματος Αθλητισμού.
Ε.Π.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΝΙΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Το Γραφείο Τύπου