Ο Δανός Λούις Μπέντιξεν νικητής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου
Αθλητικά

Ο Δανός Λούις Μπέντιξεν νικητής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου

O Δανός, Λούις Μπέντιξεν, της Team Coop είναι ο νικητής του φετινού Διεθνούς Ποδηλατικού «Γύρου Ρόδου», που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Διένυσε απόσταση 446 χιλιομέτρων με χρόνο 11 ώρες 09 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος της «γενικής», τερμάτισε ο Γερμανός Λούκας Μίλερ της Team Vorarlberg και τρίτος, ο Γάλλος Αλέξις Γκουερίν, επίσης της Team Vorarlberg.

-Καλύτερος Έλληνας στο «Γύρο Ρόδου» ήταν ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας. Τερμάτισε 22ος στην γενική κατάταξη.

ΣΤΟ 3ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΑΠ

Στο 3ο και τελευταίο ετάπ του αγώνα, συνολικής απόστασης 150,2χλμ. στη διαδρομή: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου- Νέα Μαρίνα Ρόδου- Φαληράκι-Κολύμπια-Αρχάγγελος-Χαράκι-Μαλώνα-Πλατάνια-Ελεούσα-Αρχίπολη-Ψίνθος-Πεταλούδες-Δαματριά-Μαριτσά-Πεταλούδες-Δαματριά-Μαριτσά-Δαματριά-Μαριτσά-Δαματριά-Μαριτσά (τερματισμός), νικητής ήταν ο Γερμανός Μίκα Χέμινγκ της ATT Investments, με χρόνο 3 ώρες, 49 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Δανός Κάσπερ Άντερσεν της Hagens Berman Axeon και τρίτος, ο Ιταλός ποδηλάτης Ανδρέα Περόν της Team Novo Nordisk.

-Πρώτος Έλληνας στο 3ο ετάπ ήταν ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας, που τερμάτισε 31ος.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Τις απονομές έκαναν, o Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαριτσών κ. Γιώργος Παπαδημήτρης, ο πρόεδρος του ΠΟΡ «Ροδήλιος» κ. Γιάννης Παπασταματάκης, ο Διευθυντής των αγώνων κ. Γιώργος Λεβεντάκης, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας ΕΚΟ Χατζημανώλης και εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου. Την κορδέλα στην εκκίνηση, έκοψε ο Διοικητής της Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργος Στέργου.