Πρεμιέρα της τουριστικής σεζόν στη Ρόδο με 9 πτήσεις τσάρτερ

Γ.Χατζημάρκος: “Ο αγώνας να κερδίσουμε την καρδιά των επισκεπτών μας, να γίνουν η ζωντανή διαφήμιση μας”

Με εννέα διεθνείς πτήσεις ξεκίνησε σήμερα  Κυριακή 27 Μαρτίου 2022  η νέα τουριστική σεζόν στο νησί της  Ρόδου

Ξεκίνησε από σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022  η τουριστική σεζόν στο νησί της Ρόδου, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και ήδη έχουν ανοίξει οι πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες για την φιλοξενία των τουριστών.

Για την εξέλιξη της σεζόν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων, αλλά και εύλογες ανησυχίες λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των παρενεργειών του.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνολικά εννέα (9) πτήσεις, ενώ τους πρώτους τουρίστες υποδέχεται στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του δήμου, με μπάντα, και τοπικά προϊόντα ως δώρα.

Το πρώτο αεροσκάφος από το εξωτερικό τροχοδρόμησε στη Ρόδο από Γερμανία και συγκεκριμένα από τη Φρανκφούρτη, με την εταιρία «Super Transport».

Ακολούθησε άφιξη από το Μπριστολ (Αγγλία) με την Easy Jet, ενώ αργότερα φθάνουν στις 16:55 η Ryanair από Μπέργκαμο (Ιταλία), στις 18:55 η Ryanair από Stansted (Λονδίνο), στις 19:15 η Ryanair από Charleroi (Βέλγιο), στις 20:15 η Ryanair από Μάντσεστερ (Αγγλία), στις 21:35 η Ryanair από East Midlands (Αγγλία), στις 22:05 η Easy Jet από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ (Αγγλία) και τέλος στις 23:00 η Ryanair από Μπολόνια (Ιταλία).

Συνολικά, αναμένονται 38 τσάρτερ τις ημέρες του Μαρτίου ενώ αρκετές είναι και οι προγραμματισμένες πτήσεις για τον Απρίλιο.

Στις αγορές οι οποίες έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον στις αφίξεις, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα θα δούμε επισκέπτες από Βρετανία, Γαλλία  Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, πιθανώς και Ισραήλ. Επίσης, τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί, γύρω στο 80%, έχουν οριοθετήσει το άνοιγμά τους μέχρι τα τέλη Απριλίου. Από 1η Απριλίου, όμως, ανοίγει ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων και από τις επαφές που έχει μέχρι τώρα η πληρότητα είναι αρκετά ικανοποιητική για την εποχή.

Είναι τα πρώτα τσάρτερ που προσγειώθηκαν  στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”

 

“Με το δεξί !

Υποδεχόμενοι σήμερα τις πρώτες διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έγραψε σήμερα στα social media ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Τους πρώτους, απευθείας, διεθνείς επιβάτες της σεζόν του 2022.
Μια ακόμη χρονιά-πρόκληση, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλο τον κόσμο.
Αβεβαιότητα και αγωνία κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, αλλά τώρα ξεκινά η δική μας μάχη. Ο αγώνας να κερδίσουμε την καρδιά των επισκεπτών μας, να γίνουν η ζωντανή διαφήμιση μας.
Αντέξαμε και στα πολύ πιο δύσκολα, είμαστε έτοιμοι και εκπαιδευμένοι.
Καλή τουριστική περίοδο, ας δώσουμε όλοι το πιο ζεστό χαμόγελο μας και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τουριστικές κορυφές “