Γ.Χατζημάρκος: “Ο αγώνας να κερδίσουμε την καρδιά των επισκεπτών μας, να γίνουν η ζωντανή διαφήμιση μας”

Με εννέα διεθνείς πτήσεις ξεκίνησε σήμερα  Κυριακή 27 Μαρτίου 2022  η νέα τουριστική σεζόν στο νησί της  Ρόδου

Στην κούρσα του τουρισμού από σήμερα η Ρόδος

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης   δήλωσε τα εξής :

Με το δεξί !

Υποδεχόμενοι σήμερα τις πρώτες διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Τους πρώτους, απευθείας, διεθνείς επιβάτες της σεζόν του 2022.

Μια ακόμη χρονιά-πρόκληση, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον κόσμο.

Αβεβαιότητα και αγωνία κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, αλλά τώρα ξεκινά η δική μας μάχη. Ο αγώνας να κερδίσουμε την καρδιά των επισκεπτών μας, να γίνουν η ζωντανή διαφήμιση μας.

Αντέξαμε και στα πολύ πιο δύσκολα, είμαστε έτοιμοι και εκπαιδευμένοι.

Καλή τουριστική περίοδο, ας δώσουμε όλοι το πιο ζεστό χαμόγελο μας και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τουριστικές κορυφές.

Επίσημα άνοιξε η περίοδος του τουρισμού στο νησί της Ρόδου 

Ξεκινά από σήμερα η τουριστική σεζόν και στο νησί της Ρόδου, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και ήδη έχουν ανοίξει οι πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες για την φιλοξενία των τουριστών.

Για την εξέλιξη της σεζόν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων, αλλά και εύλογες ανησυχίες λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των παρενεργειών του.

Για σήμερα πάντως, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 9 πτήσεις, ενώ τους πρώτους τουρίστες θα υποδεχθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Ρόδου.

Το πρώτο αεροσκάφος από το εξωτερικό τροχοδρόμησε στη Ρόδο από Γερμανία και συγκεκριμένα από τη Φρανκφούρτη, με την εταιρία “Super Transport”. Λίγες ώρες αργότερα, στις 12.50 αναμένεται η επόμενη άφιξη από το Μπριστολ (Αγγλία) με την Easy Jet, στις 16.55 η Ryanair από Μπέργκαμο (Ιταλία) και έπονται οι εξής πτήσεις μέσα στην ημέρα: 18.55 Ryanair από Stansted (Λονδίνο), 19.15 Ryanair από Charleroi (Βέλγιο), 20.15 Ryanair από Μάντσεστερ (Αγγλία), 21.35 Ryanair από East Midlands (Αγγλία), 22.05 Easy Jet από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ (Αγγλία) και τέλος μία ακόμη πτήση στις 23.00 της Ryanair από Μπολόνια (Ιταλία).

Συνολικά, αναμένονται 38 τσάρτερ τις ημέρες του Μαρτίου ενώ αρκετές είναι και οι προγραμματισμένες πτήσεις για τον Απρίλιο.

Γύρω στη μία παρά δέκα το μεσημέρι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου, με μπάντα και θα δώσουν τα συμβολικά δώρα, δηλαδή τοπικά προϊόντα.

Στις αγορές οι οποίες έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον στις αφίξεις, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα θα δούμε επισκέπτες από Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, πιθανώς και Ισραήλ. Επίσης, τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί, γύρω στο 80%, έχουν οριοθετήσει το άνοιγμά τους μέχρι τα τέλη Απριλίου. Από 1η Απριλίου, όμως, ανοίγει ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων και από τις επαφές που έχει μέχρι τώρα η πληρότητα είναι αρκετά ικανοποιητική για την εποχή.