"Ένα κόσμημα το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού" του Θέμη Καλαμάτα.
Αστυνομικό

“Ένα κόσμημα το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού” του Θέμη Καλαμάτα.

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στο Fb από τον Αντιπρόσωπο ΠΟΑΞΙΑ Νοτίου Αιγαίου και Διοικητής του Α. Τ. Ιαλυσού κ. Θέμη Καλαμάτα.

“…ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑ Η ΨΥΧΗ”

Θέμης Ι Καλαμάτας
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ Νοτίου Αιγαίου
Διοικητής Α. Τ Ιαλυσού

Αναφορά στην Πατρίδα.

Ευπειθώς αναφέρουμε ότι βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του μεγάλου Χρέους έναντι αυτού του Ιστορικού Ιταλικού Κτιρίου του 1934.

7 ολόκληρα χρόνια μελετώντας την ιστορία του την δομή του την αρχιτεκτονική του καθώς και τις ρωγμές μαζί με την διάβρωση των πρώτων υλικών κατασκευής του από την φθορά του χρόνου διάλεξα την σημερινή μέρα να παρουσιάσω ως Διοικητής του Α. Τ Ιαλυσού αυτήν την μικρή ιστορία.

Χωρίς ούτε ένα ευρώ (άλλωστε δεν θέλει χρήμα η ψυχή) καταφέραμε να το αναστηλώσουμε και να το κρατήσουμε όρθιο κατά το πρώτο έτος της Διοικήσεως μου (2012-2013) Σεβόμενοι την ιστορία του κτιρίου βελτιώσαμε την αισθητική του κτιρίου και δώσαμε φωτισμό κατά την νύχτα.

Καθαρίσαμε όλους τους χώρους από τα τρωκτικά (που εργαζόταν δεκαετίες ολόκληρες εντός των αποθηκών) και δημιουργήσαμε το καλύτερο Γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας στην Ελλάδα και την άλλη αποθήκη την κάναμε χώρο χρήσης των Συναδέλφων του Α. Τ. Ιαλυσού οι οποίοι εργάζονται με πίστη και συνείδηση.

Ανακαινίσαμε την Γραμματεία. Δημιουργήσαμε Γραφείο Ασφαλείας. Δημιουργήσαμε παντού εξοπλισμούς Γραφείων για χρήση των Νέων Τεχνολογιών για να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας για την κοινωνία και να ελέγχουμε πιο αποτελεσματικά το έγκλημα .

Δεν μας πτόησε η μεγάλη καταστροφική βροχή του Νοεμβρίου του 2013. Σταθήκαμε ξανά στα πόδια μας. Το κτίριο άντεξε.

Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της πολύχρονης πορείας μου όταν ξανάπιασα στα χέρια μου το φτυάρι και το κομπρεσέρ μετά από πολλά πολλά χρόνια.

Τώρα πλέον ολοκληρώνουμε το έργο με την μόνωση του κτιρίου. Το πιο μεγάλο Χρέος. Η μόνωση ήταν όνειρο μου στα πρώτα χρόνια αλλά ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αυτή διότι η διάβρωση της οροφής του κτιρίου ήταν ολοκληρωτική.

Αυτή την χρονική περίοδο εργαζόμαστε πυρετωδώς για την μόνωση του κτιρίου και ιδίως της οροφής. Είναι η πιο Περήφανη στιγμή μας αυτή.

Αγαπητοί κάτοικοι του Τομέα Ευθύνης του Α. Τ Ιαλυσού αγαπητοί συμπολίτες της Ρόδου. Το κτίριο που φιλοξενεί το Α. Τ Ιαλυσού μετά από πολλές δεκαετίες λάμπει ξανά χωρίς να αλλάξει σε τίποτε απ την αρχική του αίγλη του 1934.

Με σεβασμό και υπευθυνότητα.


Θέμης Ι Καλαμάτας
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ Νοτίου Αιγαίου
Διοικητής Α. Τ Ιαλυσού

 

Πηγή  policenet.gr