ΕΚΡ: Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΕΚΡ: Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, η Εκδήλωση Νομικής Πληροφόρησης που διοργάνωσαν το Περιφερειακό ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ρόδου για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και ο Πρόεδρος του Περ. ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδ/σου, κ. Σάββας Χατζησάββας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, κ. Φίλιππος Θωμάς.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα και Οικολογίας, και Ισότητας Φύλων κα Ευδοκία Αποστολίδη – Πάττα, η Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά, η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ρόδου, κα. Μαρία Καραγιάννη και η Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων, κα. Κέλλυ Χονδροματίδου.

Η νομική σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κ. Βάλια Παπακωνσταντινοπούλου παρουσίασε και ανέλυσε το θέμα της νομικής εκδήλωσης που αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνεται στις

Πρόσφατες ρυθμίσεις του Ν. 4808/2021

  1. Παρενόχληση και βία στην εργασία
  2. Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής
  3. Άδειες σχετικές με την προστασία της οικογένειας

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ. κ. Γιώργος Φραντζολάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων, γυναίκες από τα συνδικαλιστικά σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Ρ., καθώς και πρόεδροι σωματείων.

Επίσης, στα πλαίσια αυτά κατά τις πρωινές ώρες, η νομική σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ απαντούσε σε ερωτήματα ενδιαφερομένων που αφορούν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα όλων των ταμείων, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες).

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και το ΕΚΡ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για να οπλίσουν τους εργαζόμενους με γνώσεις και δύναμη, ώστε να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν  τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

      

    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.