Αλβανός κρατούμενος «το έσκασε» από το Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό
Αστυνομικό

Αλβανός κρατούμενος «το έσκασε» από το Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Θέμα χρόνου εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές ότι είναι η σύλληψη ενός 31χρονου κρατούμενου, ο οποίος  το έσκασε μέσα από το Νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύονταν φρουρούμενος, καταφέρνοντας να ανοίξει τις χειροπέδες τις οποίες του είχαν τοποθετήσει νωρίτερα οι αστυνομικοί.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για την απόδραση του κρατουμένου μέσα από το Νοσοκομείο της Ρόδου διέταξε σήμερα το μεσημέρι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί ήδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου καθώς επίσης και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ οι έρευνες κλιμακώνονται από το πρωί σε όλο το νησί της Ρόδου προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί εκ νέου.

Ο 31χρονος είχε μεταφερθεί στη Ρόδο από τις φυλακές όπου κρατούνταν προκειμένου να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

Στη διάρκεια της κράτησής του στο ΑΤ Ρόδου, παρουσίασε δυσφορία και πυρετό. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από covid και μάλιστα είχε και επιπλοκές στο αναπνευστικό. Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.

Ο αστυνομικός που τον φρουρούσε δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να μείνει μέσα στον θάλαμο με τους ασθενείς κι έτσι παρέμενε όλη τη νύχτα στον χώρο αναμονής, έχοντας προηγουμένως βάλει χειροπέδες στον κρατούμενο ασφαλίζοντάς τον  με το κρεβάτι.

Δεν έγινε γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες ο υπόδικος 31χρονος κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες και μέσα σε λίγα λεπτά απέδρασε.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην τοπική αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες που ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

 

Πηγή Ροδιακή