ITF Seniors Rhodes Open 2022: H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τη διεθνή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ
Αθλητικά

ITF Seniors Rhodes Open 2022: H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τη διεθνή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ

 

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το I.T.F. Senior S200 Rhodes Open By the Ixian Grand, που διοργανώνει ο Ρ.Ο.Α. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. (Δήμος Ρόδου) και την Ε.Φ.Ο.Α.

Για μία ακόμη χρονιά οι άριστες εγκαταστάσεις του Ρ.Ο.Α. θα φιλοξενήσουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση αθλητών ηλικίας από 30 έως 75 ετών.

 

Οι διοργανωτές (Ρ.Ο.Α., Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δ.Ο.Π.Α.Ρ., Ε.Φ.Ο.Α.) προετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν αθλητές και αθλήτριες (ηλικίας 30 έως 75 ετών) απ’ όλο τον κόσμο, με την προθεσμία συμμετοχών να λήγει στις 5 Απριλίου.

Σημαντική συμβολή στη διεξαγωγή του τουρνουά παίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία για μία ακόμη χρονιά στηρίζει με κάθε τρόπο τη διεθνή διοργάνωση στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής βρίσκονται στο πλευρό του Ρ.Ο.Α., αποδεικνύοντας ότι η επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης αναγνωρισμένος από το 1949, στεγάζεται από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται δίπλα στο “Ξενοδοχείο των Ρόδων”, στην οδό Νικολάου Σάββα 2 όπου υπάρχουν σήμερα 3 γήπεδα. Στις παραπάνω εγκαταστάσεις διεξήχθησαν πάρα πολλά τοπικά πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τένις (DAVIS CUP) μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου το 1986.

Από το 1976 ο ΡΟΑ κατασκεύασε και νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Καρακόνερο
επί της λεωφόρου Ρόδου Καλλιθέας, δίπλα στο Ε.Α.Κ. Ρόδου «Καλλιπάτειρα», οι οποίες ανακαινίστηκαν πλήρως το 2007 και το 2009. Εκεί υπάρχουν 5 γήπεδα τένις Life Cushion, 2 χωμάτινα γήπεδα, 2 mini tennis, 1 γηπέδου συνθετικού χλοοτάπητα και ένα νέο χωμάτινο βρίσκεται υπό κατασκευή από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ακόμα υπάρχουν εξέδρες, αποδυτήρια ανδρών γυναικών, τουαλέτα ΑΜΕΑ, γυμναστήριο, ιατρείο, το Tennis Club και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Στις εγκαταστάσεις αυτές διεξήχθησαν Περιφερειακά, Πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και το Παγκόσμιο AEGEAN TENNIS CUP ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται δύο τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας του τένις ITF για Senior και Junior αθλητές από όλο τον κόσμο. Ο ΡΟΑ έχει ως σκοπό να προάγει το άθλημα της αντισφαίρισης. Εκπαιδεύει δεκάδες παιδιά και ενήλικες με 10 προπονητές και συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα με εξαιρετικές διακρίσεις.

Το 2019 το S200 Senior τουρνουά “Rhodes Open” βραβεύθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ITF ως ένα από τα 19 καλύτερα στον κόσμο της κατηγορίας του. Στην βαθμολογία ελήφθησαν υπόψη τα reviews από τους συμμετέχοντες Senior αθλητές, οι αναφορές των επιδιαιτητών αλλά και η ευρύτερη ικανοποίηση όλων εξαιτίας της μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας.