Περιφέρεια

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 74η επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Τιμήθηκε η 74η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Ρόδου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε σήμερα σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου η 74η επέτειος ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Στο νησί της Ρόδου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσει την μεγαλειώδη παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας που τιμούν την σπουδαία αυτή ημέρα μνήμης.

Παρόντες στην φετινή παρέλαση είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος , ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ,εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και αρχών του τόπου μας καθώς και τρία μέλη της Γαλλικής Γερουσίας που βρίσκονται στη Ρόδο, ο  Πρόεδρος της ομάδας Ελληνο-Γαλλικής Φιλίας της Γαλλικής Γερουσίας Didier MARIE ,η Αντιπροέδρος Françoise DUMON και η Laurence HARRIBEY , που αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Νωρίτερα τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Βωμό της Πατρίδας.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:
“Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στη Ρόδο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis.
Είναι μια ημέρα τιμής και δόξας στους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και μεγάλωσαν την Ελλάδα!
Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό ήταν, είναι και θα είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα.
Τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!” 🇬🇷

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε :

“Η παρουσία τριών μελών της Γερουσίας της Γαλλίας, σήμερα στην Ρόδο, στον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, μαζί με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της Βουλής Βουλευτή Γιάννη Παππά, τον εκπρόσωπο της ΝΔ Βουλευτή Γιάννη Βρούτση, τον Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα : αυτό των λαών της Ευρώπης που γιορτάζουν μαζί την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Κυριαρχία των λαών και συνεργάζονται ώς εθνη που ζουν και λειτουργούν με σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου”

 

 

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ Γιάννης Παππάς δήλωσε:

« Οι ημέρες που περνάμε είναι δύσκολες. Με ενότητα  και αφοσίωση θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το σκόπελο.

Ο αγώνας που έκαναν ο πρόγονοι μας πριν από χρόνια και πετύχαν να ενώσουν τα νησιά μας με την μητέρα πατρίδα πέτυχε γιατί ήταν ενωμένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο τους. Εμείς σήμερα θα πρέπει να εστιάζουμε σε αυτό το στόχο για να πετύχουμε αυτό που κατάφεραν εκείνοι τότε”

 

 

Δείτε βίντεο από τη Ρόδο: