Εντυπωσιακή η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην FoodExpo
Περιφέρεια

Εντυπωσιακή η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην FoodExpo

Το περίπτερο της Περιφέρειας μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό με τους 16 παραγωγούς μας να εκθέτουν, να προβάλουν και να προωθούν τα εξαιρετικά δημιουργήματά τους.
Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων τα μέλη της οποίας γέμισαν με μυρωδιές και γεύσεις τον χώρο της έκθεσης με συνταγές από τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
Το περίπτερο της ΠΝΑΙ κατακλίσθηκε από επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να δουν, να δοκιμάσουν, αλλά και να προμηθευτούν τα προϊόντα. Μάλιστα οι επισκέπτες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους από την ποιότητα και υπέροχη γεύση των όσων δοκίμασαν.
Το περίπτερο μας επισκέφθηκε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς μαζί με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Χριστίνα Καλογήρου οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένο στον πρωτογενή τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος και ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κόστους παραγωγής, αλλά και λόγω της πρόσθετης αύξησης των μεταφορικών πρώτων υλών σε ζωοτροφές και λιπάσματα, γεγονότα που επιφέρουν τεράστιες δυσκολίες στην επιβίωση των παραγωγών.