Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου: Έντονος προβληματισμός για το κύμα ακρίβειας Υστέρηση προκρατήσεων από Ανατολική Ευρώπη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Semiramis πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου 2022.

Τα μέλη εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το σαρωτικό κύμα ακρίβειας (πρώτες ύλες, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, προμήθειες) το οποίο εκτοξεύει το κόστος λειτουργίας σε τέτοιο βαθμό που αν δεν υποχωρήσει θα καταστήσει την φετινή λειτουργία των Ξενοδοχειακών μονάδων ζημιογόνα, δεδομένου ότι οι τιμές πώλησης προσδιορίζονται από συμβόλαια που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να προβλέψουν την παρούσα κατάσταση.

Ως προς τις προκρατήσεις διαπιστώθηκε ότι εκτός από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θεωρούνται χαμένες για την φετινή σεζόν, αρχίζει να παρατηρείται υστέρηση και σε πολλές άλλες αγορές κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης δηλ. της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, και της Ουγγαρίας.

Μετά τις προβληματικές σεζόν του 2020 και του 2021 λόγω της πανδημίας και την όπως όλα δυστυχώς προμηνύουν, ζημιογόνα σεζόν του 2022, τα μέλη κατέθεσαν διαλογικά τις απόψεις τους και ομόφωνα συμφώνησαν ως προς την τιμολογιακή πολιτική τους για την επόμενη χρονιά,ότι είναι θέμα επιβίωσης, η αύξηση κατ’ελάχιστο του 10% να αποτελεί κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις για το 2023.

Σημειώνεται ότι τώρα ξεκινά η περίοδος σύναψης συμβολαίων για την νέα χρονιά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι είναι αυτονόητη η μείωση των εκπτώσεων που παρέχονται για τις έγκαιρες προκρατήσεις (earlybookingdiscounts) ως λογική συνέχεια της τεράστιας μείωσης του ποσού προκαταβολής από την πλευρά των touroperators.

Στην έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου – Πρόεδρος της ΠΕΔ αλλά και πρώην Πρόεδρος της ΕΞΡ κος Καμπουράκης Αντώνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΝΑΙ και μέλος της ΕΞΡ κος Χρυσοχοϊδης Κωνσταντίνος και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΞΡ κος Μηναϊδης Βασίλειος.

 

Please follow and like us:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.