Εκδηλώσεις

Λαμπερή πρεμιέρα της “VIVERE PRO events” στη Ρόδο

Κοσμοσυρροή στην πρώτη εκδήλωση που οργάνωσε για την Ημέρα της Γυναίκας
Με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το ντεμπούτο της η “VIVERE PRO events” της οποίας η πρώτη εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού δεκάδες ήταν οι γυναίκες, αλλά και ορισμένοι άντρες, που έσπευσαν να μυηθούν στα μυστικά της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης.
Η εκδήλωση «Γυναίκα – Μεταμόρφωση – Αναγέννηση» έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 6 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο “Mediterranean” της Ρόδου. Πέντε γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, η αισθητικός – κοσμητολόγος Μαρία Δημητραδιού, η image consultant Μάγδα Καζόλη, η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ήρα Λουτσιού, έδωσαν η κάθε μια το δικό της περιεχόμενο στο θέμα, είτε μέσα από βιωματικές εμπειρίες, είτε με συμβουλές και τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς, γυναίκα ή άντρας, να κάνει το restart που έχει ανάγκη σε κάποιο στάδιο της ζωής του.
Παρέστησαν η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και ιδιοκτήτης της Auto Center, Νίκος Κωστάκης, η υπεύθυνη του Δικτύου Aegean Cuisine και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου, η Διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ Γεννηματάς Βάνα Αγγελοπούλου – Μανωλάκη, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλογών και συλλόγων γυναικών του νησιού.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πλαστικός επανορθωτικός χειρουργός και επιστημονικός υπεύθυνος των ιατρείων Luxurious Medical Aesthetics Λευτέρης Δημητραδιού, ο ιδιοκτήτης του Le Bouquet – Limnos, Γιάννης Λήμνος, η ιδιοκτήτρια του Calceis Pennatis, Ρούλα Μπεκάκου, ο ιδιοκτήτης του ομίλου μέσων μαζικής επικοινωνίας Matsis Group , Σταύρος Μάτσης, η συγγραφέας Χαρά Μαρακατζίνου και πολύς κόσμος. Θερμό χαιρετισμό έστειλε η Θάλεια Γεωργά, πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ».
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Τσιάλτα, η οποία δήλωσε πολύ τυχερή που βρέθηκε στο νησί της Ρόδου, “με ανθρώπους που ξέρουν να οργανώνουν υπέροχες εκδηλώσεις για γυναίκες δυναμικές που ακόμα κι αν έχουν πονέσει πολύ, έχουν δύναμη να προχωρήσουν μπροστά», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενη στην επιχειρηματία Βιβή Βασιλείου και την δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη που είχαν την ιδέα για την δημιουργία της “VIVERE PRO events”.
Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ήρα Λουτσιού, στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Αναγέννηση για μένα σημαίνει αλλαγή του εαυτού μας στο όνειρο της ζωής μας. Σε όσους έχουν αμφιβολίες για το κέρδος της αλλαγής, θα πω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα σε μία ζωή με αγάπη και απόλαυση, με το να μη θεωρούν οι άνθρωποι δεδομένη μία ζωή γεμάτη άγχος, θλίψη και φόβο γιατί σαφέστατα η ζωή είναι αλλιώς, απλώς δεν την έχουν βιώσει και δεν την ξέρουν και για αυτό θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε. Όμως υπάρχει».
Συγκινητική ήταν η κατάθεση ψυχής της συγγραφέως Αναστασίας Κορινθίου, η οποία μετά από πολλά χρόνια διαμονής στη Ρόδο, οι συνθήκες και τα γεγονότα, την οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει το νησί, «για μια πόλη που δύσκολα δίνει ευκαιρίες και δεν συγχωρεί». Μίλησε για το ξεκίνημα της ζωής της στην Αθήνα από το μηδέν, για να καταλήξει ότι, για την ίδια, «αναγέννηση σημαίνει συγχώρεση για όλους εκείνους που μας πρόδωσαν σε κάποια στιγμή της ζωής μας, αλλά κυρίως συγχώρεση προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Συγχώρεση, αλλαγή, επανεκκίνηση».
Ξεχωριστό τόνο έδωσε στην εκδήλωση η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, η οποία μίλησε για τη θεατρική παράσταση «Τζόρνταν» που, όπως είπε, της άλλαξε τη ζωή. Η ηθοποιός υποδύεται την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς, σε έναν από τους πιο δύσκολους γυναικείους μονολόγους του σύγχρονου θεάτρου, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και για τον οποίο έχει εισπράξει εξαιρετικές κριτικές. «Δέθηκα μαζί της. Αυτός ο ρόλος είναι πια κομμάτι μου» είπε για την Σίρλεϋ, που η κακοποίηση την οδήγησε σε δολοφονία του παιδιού της, σαν σύγχρονη Μήδεια. Απευθυνόμενη στο κοινό που την παρακολουθούσε, συνέστησε σε όλους να σκέφτονται τα όνειρά τους, λέγοντας πως «είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε».
Η δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης περιλάμβανε την παρουσίαση των σύγχρονων θεραπειών αισθητικής, από την αισθητικό- κοσμητολόγο Μαρία Δημητραδιού του Medi Aesthetics.
«Το να θέλει μια γυναικά να παραμείνει όμορφη και να προσπαθεί να διατηρήσει ακέραιη την εμφάνιση της είναι ένδειξη πολιτισμού . Η αισθητική είναι πολιτισμός. Ο πολιτισμός την προάγει και η αισθητική τον πολιτισμό είναι μια σχέση αμφίδρομη . Η γυναίκα του σήμερα μπορεί να διατηρήσει και να βελτιώσει εφόσον θέλει την εμφάνιση της και να νιώθει ακόμα ομορφότερη. Είναι θέμα αντίληψης να καταλαβαίνεις ότι κάτι που διορθώνεται μπορείς να το διορθώσεις και κάτι που βελτιώνεται να το βελτιώσεις είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα» ανέφερε στην ομιλία της.
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία στην εκδήλωσης της Μάγδας Καζόλη, image consultant and personal stylist, του House of Colour, που με πολύ παραστατικό τρόπο, έδειξε την συμβολή των χρωμάτων στην διαδικασία της μεταμόρφωσης. Όπως εξήγησε, «τα χρώματα έχουν τεράστια δύναμη. Τα σωστά για εμάς χρώματα, μας κάνουν να φαινόμαστε πιο ξεκούραστοι, ενεργητικοί, δυναμικοί, υγιείς και φρέσκοι. Ταυτόχρονα, μπορούν να απογειώσουν τη διάθεσή μας και να μας γεμίσουν αυτοπεποίθηση καθώς είμαστε πάντα “ορατοί” και ξεχωριστοί. Ένα ακόμα σημαντικό όφελος είναι, ότι μας προσδίδουν κύρος και αξιοπιστία για να έχουμε τον σωστό αντίκτυπο την κατάλληλη στιγμή. Δουλειά μου είναι ν’ ανοίξω το πορτάκι και να δείξω το μονοπάτι γι’ αυτή τη μαγική πορεία εξέλιξης, αναγέννησης και μεταμόρφωσης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ανακαλύψουμε, αποδεχτούμε, αγαπήσουμε και προβάλουμε τον αυθεντικό εαυτό μας».
Στην οργάνωση παραγωγής ο Τάκης Μουζάκης. Η Αργυρώ Χρυσάνθου του Rhodes Photolab είχε την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.
Η θερμή υποδοχή της “VIVERE PRO events” και της πρώτης εκδήλωσης, αποτυπώθηκε σε έμπρακτη στήριξη από τους διακεκριμένους χορηγούς , που δίπλα της έβαλαν και τη δική τους σφραγίδα:
Hotel Mediterranean
Medi Aesthetics
Auto Center Kostakis Nikolaos
CalceisPennatis που έντυσε την Μαρία Κορινθίου
Le Bouquet – Limnos
Dimellis Food
Dm natural farming Rhodes
Εκδόσεις Υδροπλάνο Acandia Hotel,
Dali Extraordinary Art Bistro
NAVAL cafe bar restaurant
Rodos Cars
Μάνος Φεσάκης – Satinart Design
Hedera Printhouse
Georgia Simou – Make up Artist
Χορηγοί επικοινωνίας
Aegean Digital Media
Rodos tv
Matsis Media Group
Fantasia Group
Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της VIVERE PRO events, από το site http://viverepro.gr/ . Σε λίγες μέρες, σε πλήρη λειτουργία.