Σε τροχιά υλοποίησης το έργο για τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου της ΠΕ Θήρας
Περιφέρεια

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο για τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου της ΠΕ Θήρας

Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του μπαίνει το έργο “Τριετής συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου νήσων Θήρας, Ίου, Φολεγάνδρου και Ανάφης”, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, μετά από τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία εγκρίνεται η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εργοληπτικής επιχείρησης “ΛΙΘΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Η σύμβαση αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων κ.ά, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των παραπάνω νησιών.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας. Παραλάβαμε το οδικό δίκτυο του νησιού σε πολύ κακή κατάσταση και με συνεχείς παρεμβάσεις μέχρι το τέλος θητείας μας θα παραδώσουμε στους κατοίκους του νησιού ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Το έργο των 3.000.000,00€ έρχεται να προστεθεί στα 5.500.000,00€ που εγκρίθηκαν προσφάτως για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Αεροδρομίου – Οίας και την κατασκευή της παρακαμπτήριας οδού του Καρτεράδου, καθώς και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στον Αθηνιό, στον Μονόλιθο, σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου, στην τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων και στη διαγράμμιση όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.