Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Σήμερα, Τετάρτη 2 Μάρτη παρά τις καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για το συλλαλητήριο της ΠΟΕΕΤ, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου οπού προσφέρθηκε φαγητό και ποτό.

Συντονιστής των ομιλιών ήταν ο Ταμίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χατζηχριστοδούλου Βασίλειος και οι ομιλίες ξεκίνησαν με την τοποθέτηση του Προέδρου Σταμούλη Αθανάσιου ο όποιος ανέλυσε όλα τα αιτήματα τις διαμαρτυρίας,

την άμεση λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους της περιοχής μας μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Την επιδότηση όλων των εποχιακά εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις , την κατάργηση του πλαφόν στην επιδότηση των εποχιακά εργαζομένων άλλα και την αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.

Την καθολική τήρηση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας – ΟΧΙ στις παράνομες απολύσεις

Την εφαρμογή μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Την Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα ξενοδοχεία.

Την επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία.

Την αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης

Και το μέτωπο κατά της ακρίβειας.

Ενώ, αναφέρθηκε και στις διακρατικές συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και τα μνημόνια κατανόησης με τα όποια θέλουν να προωθήσουν τα φθηνά εργατικά χεριά ενώ χιλιάδες ντόπιοι συνάδελφοι παραμένουν άνεργοι.

 

Φυσικά ξεκαθάρισε ότι το Σωματείο όπως ήταν θα παραμείνει κοντά στους συναδέλφους.

Στην συνέχεια, τοποθετήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας Σκάλτσας Φώτιος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας που παρευρέθη για να στηρίξει την συγκέντρωση μας.

Και οι δυο αναφέρθηκαν στα αιτήματα της κινητοποίησης και στα προβλήματα του κλάδου, στις επιπτώσεις όλων αυτών των κρίσεων που ζούμε τα τελευταία χρονιά, οικονομικής, πανδημικής άλλα και πόλεμου οι οποίες έμμεσα η άμεσα επηρεάζουν και υποβιβάζουν τους εποχιακά εργαζόμενους και επισήμαναν ότι το κράτος παραμένει όρθιο κατά βάση με τον ιδρώτα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των υπαλλήλων τουρισμού. Δηλώσαν ότι αυτή η κινητοποίηση είναι η αρχή και ότι έπονται πολλές κινητοποιήσεις ακόμα και κατά την διάρκεια της σεζόν. Αναφέρθηκαν στο σκληρό αγώνα που εχει δοθεί αυτά τα χρονιά, κάλεσαν τον κόσμο να είναι κοντά στα Σωματεία, να ενημερώνετε, να μην επιτρέπει σε κανέναν εργοδότη να δρα σε βάρος του ενώ επισήμαναν την σημαντικότητα της συμμετοχής των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις αφού η δύναμη των Σωματείων είναι τα μέλη

Στο βήμα ανέβηκε και ο Γραμματέας του ΕΚΡ Φραντζολάκης Γεώργιος με μια σύντομη τοποθέτηση αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων, κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι κοντά στα Σωματεία και δήλωσε ότι το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία του είναι εδώ για να λύνουν προβλήματα και να στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους.

Παρόν, για να στηρίξουν την κινητοποίηση μας ήταν και ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΥΖΑ και Τομεάρχης Νησιώτικης πολίτικης Ν. Σαντορινιός και η πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Νησιώτικης πολίτικης κ. Λ. Φτακλάκη οι οποίοι τοποθετήθηκαν για τα θέματα του κλάδου.

Στο βήμα ανέβηκαν επίσης ο Ταμίας του Σωματείου Χατζηχριστοδούλου Βασίλειος άλλα και μέλος του Σωματείου Βασταρδής Νικόλαος οι οποίοι αναφέρθηκαν κυρίως στο θέμα των Τουριστικών σχολών και της Μετεκπαίδευσης, την υποβάθμιση τους άλλα και την έμμεση ακύρωση της υλοποίησης της σχόλης Μετεκπαίδευσης για φέτος αφού μόλις χθες, προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη καθηγητών ενώ αναδέχθηκε και το θέμα της ΑΣΤΕΡ.

Όλοι σαφώς καταδίκασαν κάθε μορφή βίας και πόλεμου και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα θύματα και στις οικογενείας των θυμάτων από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται αυτά.

Τέλος, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θέλει να ευχαριστήσει για την στήριξη, την Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και τον Πρόεδρο της Χότζογλου Γεώργιο που παρευρέθη στη Ρόδο μονό για την συγκέντρωση του Σωματείου μας, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου που είναι πάντα συνοδοιπόρος και τα παρακάτω Σωματεία –μέλη του ΕΚΡ που στήριξαν την κινητοποίηση μας,

Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου
Σύλλογος Εργαζομένων στη Σχολική Καθαριότητα Νομού Δωδεκανήσου
Σωματείο Οδηγών και Λοιπών Βιομηχανιών Έτοιμου Σκυροδέματος, Εκτέλεσης Τεχνικών Έργων και Συναφών Εργασιών, Χειριστών και Βοηθών Χειριστών Μηχανημάτων Πάσης Φύσεως
Συνδικάτο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά-Υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ Ν. Δωδεκανήσου (Πρώην Σωματείο Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»)
Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», Τοπικό Παράρτημα Ν. Δωδεκανήσου
Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Ρόδου
Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο Κολοσσός»
Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.Ρ
Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Η Α.Ε «ΖΕΥΣ»
Σωματείο Εργαζομένων στις Εγκαταστάσεις Πετρελαιοειδών-Υγραερίου και Σταθμού Ανεφοδιασμού Αεροσκαφών «ΜΟΛΥΒΔΟΣ»
Σωματείο Εργαζομένων σε Εταιρίες κτλ Νομικά Πρόσωπα Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος
Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου
Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Ρόδου
Σωματείο Εργαζομένων Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Euromedica

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επομένη κινητοποίηση με οσο το δυνατών μεγαλύτερη συμμετοχή.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.