ΕΚΑΒ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς»
Ρόδος

ΕΚΑΒ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς»

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο ολοκλήρωσε με επιτυχία το σημερινό 5ωρο σεμινάριο στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με θέμα «Υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς» στο πλαίσιο του Πανελλαδικού εκπαιδευτικού σχεδίου δράσης τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία, προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κ.λ.π.) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.
Πρόκειται για τη πιο εμπεριστατωμένη εκπαίδευση στην παροχή βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών εκείνων που βρίσκονται σε κίνδυνο ώστε οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Οι έμπειροι και καταξιωμένοι εκπαιδευτές Γιώργος Πιπερίδης, Κώστας Ιμσιρίδης και Νικόλαος Πετσαλάκης, πλαισιωμένοι από τον επίσης άξιο διασώστη με μακρά θητεία στις αεροδιακομιδές, Παναγιώτη Σαραντάκο αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.
Η προσέγγιση και πληροφόρηση, για τους 12 εκπαιδευόμενους για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την αύξηση επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής, ήταν άρτια.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ και τον καθοριστικό ρόλο των Διασωστών και των Ιατρών του κατά την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος περιστατικού μέχρι την τελική διακομιδή του στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας και Νοσοκομείο.