ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ-Μιχάλης Λουλούς : “Οι υποστηρικτές της καρότσας έχουν το θράσος να μιλούν για ψεύτικα λόγια και μεγάλα”

ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου ΝΔ-Μιχάλης Λουλούς : “Οι υποστηρικτές της καρότσας έχουν το θράσος να μιλούν για ψεύτικα λόγια και μεγάλα”

Μιχάλης Λουλούς προς Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ: ΄΄Οι υποστηρικτές της καρότσας έχουν το θράσος να μιλούν για ψεύτικα λόγια και μεγάλα΄΄

 

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι ,αποτύχατε στην αγροτική πολιτική.

 

Υπήρξε έλλειψη  Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Παραγωγικής Αναδιάρθρωσης.

 

Η διαπραγματευτική ανικανότητα της κυβέρνησης σας σε συνδυασμό με την κρατικίστικη αντίληψη της για ανάπτυξη, οδήγησαν σε επώδυνα, άδικα φοροεισπρακτικά  μέτρα  για τους αγρότες και ταυτόχρονα σε τεράστια επιβάρυνση του κόστους παραγωγής των προϊόντων.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά καταστροφικά μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

 

• Φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή 26%.

 

• Φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων της ΚΑΠ που κάνει το προηγούμενο μέτρο ακόμη δυσμενέστερο.

 

• Εξομοίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με επιχειρήσεις και συνεπεία αυτού αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%.

 

• Μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ και εξομοίωση ουσιαστικά  με πρόσθετη φορολογία αφού για πρώτη φορά οι ασφαλιστικές εισφορές συνδέθηκαν με το φορολογητέο εισόδημα.

 

• Κατάργηση του ΟΓΑ

 

• Πολύ μεγάλη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

 

• Αύξηση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων και ζωοτροφών,  από το 13%  στο 23%

 

• Κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου για τους αγρότες.

 

• Καθυστέρηση στην καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων και μεταφορά των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ.

 

Αυτά συντρόφισσες και σύντροφοι είναι κάποια από τα τερατουργήματα που διαπράξατε κατά των αγροτών.

 

Σας συνιστούμε να σοβαρευτείτε και να σταματήσετε  να κάνετε Πολακίστικη Αντιπολίτευση στα Δωδεκάνησα, διότι είχατε  την ευκαιρία να λύσετε τα θέματα των αγροτών και το μόνο που καταφέρατε ήταν την διόγκωση τους.

 

Η Νέα Δημοκρατία κυρίες και κύριοι,  από την ίδρυση της από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή  διατηρούσε πάντα ισχυρούς δεσμούς με τους Έλληνες αγρότες,  γιατί πάντα πιστεύαμε  ότι ο αγροτικός τομέας είναι ένας πολύ νευραλγικός τομέας της εθνικής οικονομίας. Εκτιμώντας ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην έξοδο της χώρας από την οποιανδήποτε κρίση ταλανίζει την πατρίδα.

 

Σας πιάνουμε  αδιάβαστους,  διότι παλιά σας τέχνη κόσκινο τα ψέματα, οι φιέστες στις καρότσες και τα σόου στην Βουλή.

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πήρε μέτρα, ώστε να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα όταν ξέσπασε η Λαίλαπα της πανδημίας.

Είναι η Κυβέρνηση που στήριξε τους πατατοπαραγωγούς , είναι η Κυβέρνηση που στήριξε τους οινοποιούς,είναι η Κυβέρνηση που  στήριξε τους σιτοπαραγωγούς , είναι η Κυβέρνηση που στήριξε το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού , είναι η Κυβέρνηση που μείωσε  το ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια ζωοτροφές , είναι η Κυβέρνηση που έδωσε επιστρεπτέες προκαταβολές , είναι η Κυβέρνηση που υλοποιεί σε όλη την χώρα μέσα σε 2,5 μόλις χρόνια διακυβέρνησης της πρόγραμμα νέων αγροτών ύψους 400 εκ.ευρώ , είναι η Κυβέρνηση που μείωσε τον φόρο εισοδήματος , είναι η Κυβέρνηση που σταθεροποίησε τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ εσείς με τον άλλον ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ του ασφαλιστικού τον Κατρούγκαλο καταφέρατε ο αγρότης της Κάσου να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ισόποσες των καταστηματαρχών του Συντάγματος.

 

Σας αναφέρουμε μερικά από τα επιτεύγματα μας κύριες και κύριοι  και όσο και αν το αρνείστε,  πραγματικοί υπεύθυνοι για την οικονομική εξαθλίωση του πρωτογενή τομέα είστε εσείς και οι πολιτικές σας.Επίσης όσες μάσκες σωτήρων και να φορέσετε , σωτήρες δεν γίνεστε.

 

Και επειδή αναφέρεστε σε αναλγησία, να σας πούμε ότι προσπαθείτε για μια ακόμα φορά να επικαλείστε την υγειονομική κρίση, την κρίση της ακρίβειας και την κρίση της ενέργειας.

 

Μάλλον δεν παρακολουθείτε τις εξελίξεις και αυτό μας λυπεί  πραγματικά και είναι απορίας άξιο να θέλετε να ασκείτε αντιπολίτευση πεζοδρομίου σε  ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

 

Έτσι μάθατε να πορεύεστε,  είναι τακτική του Πολακισμού , δεν διστάζετε να κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

 

ΥΓ. Συντρόφισσες και σύντροφοι  δεν πείθετε κανέναν σας πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες.Θα σας δώσουμε μια συμβουλή: O λαός ωρίμασε και δεν ξεγελιέται ξανά γι’αυτό σοβαρευτείτε επιτέλους!

 

Ρόδος

01/03/2022

Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής

Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.)Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος

Μιχάλης Λουλούς

Please follow and like us:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.