Γ. Χατζημάρκος :"Είναι φανερό ότι ο κ. Σαντορινιός αναζητά ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον μου και όταν δεν την βρει, την κατασκευάζει, όπως τώρα, με το Εθνικό Θέατρο"
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος :”Είναι φανερό ότι ο κ. Σαντορινιός αναζητά ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον μου και όταν δεν την βρει, την κατασκευάζει, όπως τώρα, με το Εθνικό Θέατρο” (Ηχητικό)

 

Δόλο καταλόγισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ  έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό η χρηματοδότηση του έργου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που αναλογούν στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Νεκτάριος Σαντορινιός απηύθυνε ερώτηση για την χρηματοδότηση του έργου σε άλλο Υπουργείο, το Εσωτερικών, με φυσικό επακόλουθο να λάβει αρνητική απάντηση.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice 99,5  και την Ρένα Παυλάκη, τόνισε ότι είναι αδιανόητο για ένα πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου που γνωρίζει από διοίκηση, να απευθύνει ερώτηση σε άλλο Υπουργείο και για άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ότι αυτό και μόνο καταδεικνύει δόλο .

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα συμπεριφορές όπως αυτή του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού.  Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έχει διατελέσει μέλος του υπουργικού συμβουλίου , κατά  συνέπεια γνωρίζει από διοίκηση. Έχει ειπωθεί πολλάκις ότι το Εθνικό Θέατρο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους που θα λάβει το Υπουργείο Πολιτισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης . Ο χρηματοδότης λοιπόν είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, για να στηρίζει το σημερινό του ψέμα, κάνει ερώτηση σε άλλο Υπουργείο, το Υπουργείο Εσωτερικών και για άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το Φιλόδημος. Ενώ ξέρει ότι το Εθνικό Θέατρο δεν χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, του απευθύνει  ερώτηση, γνωρίζοντας ότι θα λάβει αρνητική απάντηση!  Αυτό και μόνο δείχνει δόλο.  Είναι φανερό ότι ο κ. Σαντορινιός αναζητά ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον μου και όταν δεν την βρει, την κατασκευάζει, όπως τώρα, με το Εθνικό Θέατρο. Αναρωτιέμαι αν πιστεύει και ο ίδιος τα ψέματα που λέει. Άνθρωποι ι που έχουν υπηρετήσει  με πάθος και αφοσίωση όλες πολιτικές σχολές –  κεντρικά και τοπικά,  εμφανώς και αφανώς –   που ρήμαξαν το Εθνικό Θέατρο, σήμερα δεν δικαιούνται δια να ομιλούν . Εμείς σήμερα μαζεύουμε τα συντρίμμια τους  σε όλα τα επίπεδα των υποδομών».

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η χρηματοδότηση  του Εθνικού Θεάτρου από πόρους που το Υπουργείο Πολιτισμού αντλεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, «κλειδώνει» στις 10 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα βρίσκεται στη Ρόδο, για την οριστικοποίηση του περιεχομένου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΥΠΠΟ, Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας. Αμέσως μετά θα υποβληθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για να ακολουθήσει  η υπογραφή της.  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το έργο της αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου, θα δημοπρατηθεί τον προσεχή Μάιο.

«Τηρούμε πιστά το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει μαζί με τον πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού όταν είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο τον περασμένο Νοέμβριο. Είχαμε πει ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δεσμευτικές διαδικασίες ώστε τον Μάιο να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε  αυτό το σημαντικό  έργο.  Όλοι έχουμε έναν ενθουσιασμό γι αυτό το έργο. Και το ίδιο το γραφείο του Πρωθυπουργού παρακολουθεί από κοντά όλα τα στάδια», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Γιώργος Χατζημάρκος για τον Νεκτάριο Σαντορινιό : Άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει όλες πολιτικές σχολές που ρήμαξαν το Εθνικό Θέατρο, δεν δικαιούνται δια να ομιλούν (audio)

Ακούστε τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη στον Real Voice 99,5

 

Πηγή    Real Voice 99,5